Güneş'ten tavsiye: Utku, daha agresif olmalı

02.04.2021 - 21:52 | Son Güncellenme: 03.04.2021 - 13:09

Son dakika spor haberleri... Şenol Güneş, A Milli Takım kadrosundaki kaleciler Uğurcan, Altay ve Gökhan hakkında konuştu. Tecrübeli teknik adam, Beşiktaşlı genç kaleciler Umut ve Ersin ile ilgili değerlendirmeler de yaptı.

Güneş'ten  tavsiye: Utku, daha agresif olmalı

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, aralarında Ajansspor Genel Yayın Yönetmeni Kenan Başaran'ın da olduğu gazetecilerle dün internet üzerinden yaptığı toplantıda kaleci açısından şanslı bir dönem geçirdiklerini söylerken, Beşiktaş'ın kalesini koruyan iki eski öğrencisini de değerlendirdi.

4 iyi kalecimiz var

Güneş, "Mert Günok, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır ve Gökhan Akkan gibi 4 kalecimiz var. Hepsi de aynı duyguyu paylaşıyor. Gökhan'a 'İstersen İstanbul'da kal' dedim. O da İspanya'ya gelmek istedi. Tüm oyuncular için bu geçerli. Takım olmanın özelliği bu zaten. Başarının getirdiği bir hava olabilir bazen, onu da durduruz. Altay bu sene çok daha iyiye gidiyor. Uğurcan geçen sene iyiydi bu sene de iyi. Uğurcan için zamanlamayı doğru yaptığımızı düşünüyorum. Berke'yi merak ediyorum. Belki onu da değerlendireceğim. Ersin de var.

Rasim Kara'ya teşekkürler

Kaleciler için uluslararası tecrübenin de önemli olduğunu kaydeden Güneş, genç kalecilerin çıkması konusunda Rasim Kara'ya da teşekkür etti. Güneş, "Uzun yıllar önce bunun tohumu atıldı. Kaleci bazında benim kulüp bazında çok sıkıntılarım oldu. Yarış dışında kaldığım oldu, maç kaybettiğim oldu" dedi.

Sergen Hoca doğru karar verdi

Güneş, Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu'nun yedeği konumunda bulunan oğlu Utku Yuvakuran'a haksıklık yapıldığını söyleyen eski milli futbolcu Semih Yuvakuran'ın (Utku'nun babası), açıklamalarını da yorumladı. Güneş, "İkisini de tanıyorum. Sergen Hoca'nın en iyisi yaptığını doğru yaptığını düşünüyorum. Utku'yu alırken yetenekli bir kaleci olduğu için seçtik. Ersin ise Beşiktaş'tan yetişti. Ersin, biraz hantaldı ama fizik olarak iyi gelişti.Utku'nun biraz daha sert, agresif olması lazım. Sergen Hoca doğru kararlar verdi bence" dedi.

Birbirlerine sarılarak gitsinler

Utku ve Ersin'in dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Güneş, "Hâlâ ne kadar olacaklarını bilmiyorum. Semih'i (Yuvakuran) tanıyorum kendisini de çok seviyorum. Kendisiyle çok konuştum. Son senemde bir hatamız oldu. Tolga'nın kalıp Utku'nun kiralık gitmesi gerekiyordu. Utku kaldı, oynamadı. Karius alındı. O da kayıp zamandı. Bu sefer de Ersin geldi geçti. Utku mu Ersin mi tartışması hep olacak. Rekabette bu normaldir. Sabırla ve zamanı kullanarak; birbirlerine sarılarak gitmeleri lazım. Kime şans gelirse iyi kullanmaları lazım. Zaman kimin haklı olduğunu gösterir. Bugün gelmeyen şans yarın gelebilir, bunu kullanmalısın. Bu nedenle ben Sergen Hoca'ya katılıyorum" dedi.
 

Senin için hazırladığımız haberler