Güney Amerika'nın en büyüğü Palmeiras

31.01.2021 - 01:01 | Son Güncellenme: 31.01.2021 - 01:04

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından organize edilen Libertadores Kupası’nda 2020 sezonunun şampiyonu belli oldu. Peki Palmeiras - Santos maçı kaç kaç bitti ve golü kim attı? İşte detaylar...

Güney Amerika'nın en büyüğü Palmeiras

Libertadores Kupası finalinde Palmeiras ve Santos karşı karşıya geldi. Maracana Stadyumu'nda oynanan maçı kazanan Palmeiras, şampiyon oldu.

Karşılaşmada stres seviyesi yüksekti ve takımlar pek fazla pozisyona giremedi. Taraflar devreye 0-0 beraberlikle girdi.

İkinci yarıda da iki takım fazla pozisyona giremedi.

Ancak ne olduysa maçın son bölümünde oldu. Hakem karşılaşmayı 8 dakika uzatırken 90+5. dakikada Santos'un teknik direktörü Cuca kırmızı kart gördü.

1 dakika sonrasında Breno takımına şampiyonluğu getiren golü attı.

Brezilya'da Palmeiras futbol takımının Libertadores Kupası'nı kazanmasının ardından taraftarlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen ülkede salgından en çok etkilenen Sao Paulo'da Palmeiras'ın stadının çevresinde kutlama amacıyla kalabalıklar oluşturdu.

Brezilya'da yayın yapan G1'de çıkan habere göre, Libertadores Kupası'nda Palmeiras'ın, rakibi Santos'u 1-0 yenerek şampiyon olmasının ardından Palmeiraslı taraftarlar, Sao Paulo şehrindeki Allianz Parque Stadı'nın etrafında kutlama amacıyla toplandı.

Desteklediği takımın şampiyonluğunu kutlayan taraftarlardan birçoğunun maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

Sao Paulo'da salgına karşı 25 Ocakt'an 7 Şubat'a kadar hafta sonları ve gece saatlerinde eğlence yerleri gibi temel ihtiyaç kapsamına girmeyen işletmelerin hizmet vermesini engelleyen önlemler alınması kararlaştırılmıştı.

Brezilya'da Kovid-19 salgınından en çok etkilenen Sao Paulo'da 1 milyon 773 bin 24 kişide görülen virüs nedeniyle 52 bin 954 kişi hayatını kaybetti.

Dünyada Kovid-19 salgınından en çok etkilenen 3. ülke Brezilya'da yaklaşık 224 bin kişinin hayatına mal olan Kovid-19, bugüne kadar 9 milyondan fazla kişide görüldü.

Senin için hazırladığımız haberler