Güney Koreli golfçü madalya alamadı, askerlik görevi yüzünden gözyaşlarına boğuldu

05.08.2024 - 10:21 | Son Güncellenme: 05.08.2024 - 10:49

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkek golfünde mücadele eden Güney Koreli Tom Kim madalya kazanamaması üzerine zorunlu askerlik görevinden kaçamadı ve gözyaşlarını tutamadı.

Güney Koreli golfçü madalya alamadı, askerlik görevi yüzünden gözyaşlarına boğuldu

Güney Koreli golfçü Tom Kim, erkekler golf müsabakasında madalya alamadı. Podyuma çıkamayan Kim hem olimpiyat madalyası kazanamadı hem de Güney Kore'deki zorunlu askerlik görevinden muaf olamadı.

Güney Koreli golfçü madalya alamayınca ağladı

22 yaşındaki golfçü Tom Kim, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki mücadelesinin ardından Le Golf National'daki bir kulüp binasında ağlarken görüntülendi. Kim, Paris 2024'te 8. olarak madalya kazanamaması ile ülkesindeki askerlik görevinden de muaf olamadı.

Olimpiyat madalyalı Güney Koreliler askerlikten muaf tutuluyor

Güney Kore'de tüm erkeklerin muafiyetleri olmadığı sürece 18 ila 21 ay zorunlu askerlik görevi bulunuyor ve 28 yaşından önce de orduya katılmaları gerekiyor. Bazı erkekler zihinsel ya da fiziksel sorunları nedeniyle askerlik görevinden muaf olurken bazı varlıklı aileler ise çocuklarını çifte vatandaş olarak askere gitmemeleri için yabancı okullara gönderiyor. Güney Koreli erkekler için zorunlu askerlik görevinden muaf olma yollarından biri ise olimpiyatta herhangi renkte bir madalya ya da Asya Oyunları'nda altın madalya kazanmak.

İlgini Çekebilir
Yusuf Dikeç ile Elon Musk arasında ilginç diyalog! İstanbul'a davet etti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler