Güntekin Onay'dan Adana Demirspor - Beşiktaş Maçı Değerlendirmesi

Orhan Gülek
28.09.2023 - 10:57 | Son Güncellenme: 28.09.2023 - 11:07

Spor yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş'ın deplasmanda Adana Demirspor karşısında aldığı 4-2'lik yenilgiyi sonrası değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

Güntekin Onay'dan Adana Demirspor - Beşiktaş Maçı Değerlendirmesi

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Beşiktaş, deplasmanda Adana Demirspor'a konuk oldu. Siyah-Beyazlılar oldukça kötü bir performans gösterirken tam 10 eksiği bulunan Adana Demirspor, sahadan 4-2 galip ayrıldı. Adana Demirspor'un gollerini Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan atarken Beşiktaş'ın gollerini Aboubakar ve Rashica attı. A.Demirspor'da Yusuf Erdoğan'ın bir topu da son dakikalarda direkten döndü.

Hürriyet yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş'ın deplasmanda Adana Demirspor'a 4-2 yenildiği maçı yorumladı.

"Amartey diye bir stoper alınmış kenarda oturuyor"

Yeni transferlerin oynamamasını eleştiren Onay, "Beşiktaş'ın deplasmanlarda bu sezon ortaya koyduğu futbol ve hatta onun ötesinde oyun karakteri son derece yetersiz. İstenilen futbol seviyesinin çok altında olan Trabzon'a gitti 3-0 kaybetti. Brugge'de hezimetten kaleci Mert sayesinde kurtuldu. Dün de Adana'da rakibin 10 eksiği var farklı skorla ağır bir yenilgi aldı. Amartey diye bir stoper alınmış kenarda oturuyor, yerine Necip stoper oynuyor." ifadelerini kullandı.

"Hareketsiz ve merkezde sıkışıklık yaratıyor"

Cenk Tosun'un performansını da değerlendiren Onay, "Cenk Tosun'un 90 dakika oynayacak kondüsyonu yok. Hareketsiz ve merkezde sıkışıklık yaratıyor. Kapanan savunmayı bu şekilde genişletme şansı yok. Ancak Rashica ve Muleka girince Demirspor savunması bocalamaya başladı. Beşiktaş'ın her hattı S.O.S veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

İlgini Çekebilir
35 yıl sonra Kartal'a Demir yumruk!
Habere Git

"Beşiktaş, daha da farklı kaybedebilirdi"

Beşiktaş'ta mutsuzluk olduğunu dile getiren Onay, "Siyah-beyazlı ekip, Hücumda sezon başından beri akan oyunda pozisyon üretemiyor. Gedson yokken orta sahanın dinamizmi yok. Savunmada sürekli verilen açıklara dün kalecilerin de hataları eklendi. Yeni transferler kulübede. Katkıları yok. Takımda bir mutsuzluk var. Dün dağınık ve mücadele gücünden yoksun Beşiktaş, daha da farklı kaybedebilirdi. Hep aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek Şenol Güneş gibi usta bir teknik adam için şaşırtıcı." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler