Güntekin Onay tweet attı, taraftarlar çıldırdı

Eren Tuncay
16.06.2021 - 11:30 | Son Güncellenme: 16.06.2021 - 11:39

beIN Sports yorumcusu Güntekin Onay'ın Fransa-Almanya maçındaki ofsayt pozisyonuna yaptığı yorum, taraftarlar tarafından eleştirildi. İşte detaylar...

Güntekin Onay tweet attı, taraftarlar çıldırdı

AJANSSPOR - HABER

Yayıncı kuruluş beIN Sport'un moderatörü Güntekin Onay ile Fenerbahçe taraftarı arasındaki gerginlik devam ediyor. Geçen sezon içinde Fenerbahçe -Karagümrük karşılaşması sonrası kiralık olarak forma giyen Kemal Ademi ile ilgili suçlayıcı ifadelerde bulunan, dönemin teknik direktörü Erol Bulut ile polemiğe giren Onay, Fransa'nın 1-0 kazandığı karşılaşma sonrası yaptığı açıklamayla sarı lacivertli taraftarların yine tepkisini çekti.

"Çizgiyi çeken FETÖ'cü mü?"

Onay, resmi Twitter hesabından Fenerbahçe'nin "FETÖ'cü operatörler var" suçlamasına ve Alanyaspor karşılaşması yaptığı kural hatası başvurusuna göndermede bulundu. Onay şunları söyledi: "Almanya-Fransa maçı süper ligde oynansa ortalık yangın yeri olurdu. Çizgiyi kim çekiyor? Çizgiyi çeken FETÖ'cüm mü? Verilmeyen penaltı niye VAR'a gitmedi? Operasyon mu var? Üzerimize oyunlar mı oynanıyor? Düğmeye basıldı mı? Bizi istemiyorlar, yapmayacaklar! Yeter artık! Yayıncı niye penaltının tekrarını 1 kez gösterdi? Ofsaytı çizen kim? Niye bu açıdan çizdi ve sadece 1 kez verildi? Sonra Türk futbolu niye ilerlemiyor ? Bir de kural hatası itirazı yapılmalı bence! Bir o eksik!"

Onay'a tepki yağdı

Onay'ın mesajını alıntılayan ve ona cevap veren binlerce taraftar hem Onay'a hem yayıncı kuruluşa sert tepki gösterdi. Bazı Galatasaraylı taraftarlar da eleştirilere katıldı. Onay'ın tarafsızlığını yitirdiğini belirten taraftarlar, yayıncı kuruluşta Fenerbahçe'ye yapılan hakareti, beIN Sports'un devamlı indirim isteyip, ücretleri ödememesini hatırlattılar. 

Mesajlardan bazıları şöyle:

  • @kadikoyefesi091:   Vallahi çok haklı. Kimmich takım arkadaşı Hernandez'e bilerek mi geçildi diyenler çıkardı, Fransa'daki yayınında Fransa'ya karşı küfür tezahüratı yayınlanırdı. Rejiyi arayıp şu pozisyonu tekrar ekrana getir derlerdi. İyi ki süper(!) lig'de değildi.
  • @comolOKKo1905: Valla bu yazıyı Fb'ye yazdığınız belli. Koyu bir Gs'liyim ama Türk futbolunun ileri gitmemesinin sebebi için aynaya bakın lütfen! Ben tarafsız olabiliyor muyum? Beşiktaş kimliğim neden önde? Ben nasıl bir profesyonelim? Olmaz! Bu yazıyı yazmanız bile başlı başına facia...
  • @ysnrdgn: Maçtaki ofsayt gollerden sonra, oyun 15 saniye sonra başladı!15 saniyede tüm incelemeler bitti.3 dakika ofsayt incelenmedi! Bende maçı izleyince utanırsanız diye düşünmüştüm. Ama arsızlık içinize işlemiş. Bir de üste çıkıyorsunuz...(sadece bein rejisi değil VAR dahil tüm ekibe sözüm)
  • @ugurdevrimm: Almanya - Fransa maçındaki penaltı pozisyonu Türkiye'de olsa sizin kanal dahil bütün yorumcular "VAR buna müdahale etmeyecek de neye müdahale edecek, VAR ne işe yarar?" diye ortalığı ayağa kaldırmıştınız.
  • @oylebirsevgiki: Dedi, tuttuğu takımı lehine verilen haksız penaltıyı yayıncı kuruluş imkanlarıyla, yayıncı kuruluş ekranlarında "146. Açıdan gösterelim belki orda penaltı yoktur diyen holigan
  • @deliramboooo: Yayıncı kuruluş moderatörü değil de sanki Bein Grup sahibi gibi yazmışsın hocam.. O zaman Bein Grup sahibi gibi yazdığınız için size soralım...Neden devamlı indirim istiyorsunuz? Kulüpler yayın gelirleriyle ayakta durabiliyor.
  • @kanskecalp: Dün maçı izlerken bende sizin hakkınızda aynı şeyleri düşündüm.  Yayıncılık, hız, adil ve eşit olmak… en önemlisi GÜVENİLİRLİK! Hiç öz eleştiri yapmadan utanç duygusunu kaybederek bu yazdıklarınıza da şaşırmıyor kimse. Yerinize utanan insan bile bırakmadınız artık…
  • @thesixthsense_: · Haklısın! Kemal Ademi, Altay’ın üzerine vurdu iması yapan yok, herhangi bir takıma küfür içeren tezahüratı yayına veren yayıcı kuruluş yok, tutkulu olduğu takın için “8 tane kameranın içinde penaltıyı benzeyen açıyı bulmaya çalışan” moderatör-yorumcu da yok.

Fenerbahçe taraftarı ile ilk vukuatı değil

Geçen sezon Süper Fenerbahçe'nin Karagümrük'ü 2-1 mağlup ettiği maçın ardından beIN Sports'ta bir değerlendirme yapan Güntekin Onay, "Fenerbahçe'den kiralık giden Ademi maçta bir pozisyon yakaladı onda da Altay'ın üstüne vurdu. Ademi de stoperlerin arasında onların işlerini hiç güçleştirmeden adeta direk gibi hareketsiz durdu" ifadelerini kullanmıştı. Fenerbahçeli taraftarlar, Onay'ın sarı lacivertlilerden kiralık olarak giden oyuncuya sözlerine sert tepki göstermiş ve moderatörü tarafsız davranmamakla suçlamıştı. Bu tepkilerden ötürü Onay, Twitter'da trend topic olmuştu.

Erol Bulut ile polemiğe girmişti

Yayıncı kuruluş ile Fenerbahçe arasında süren gerginlik sürerken dönemin teknik direktörü Erol Bulut'un açıklama yapmamasına Güntekin Onay'ın imalı bir şekilde "Çarpıcı açıklamalar" demesi polemik yaratmıştı. Erol Bulut, canlı yayında onay ile polemiğe girmişti.

Sadece Fenerbahçeliler değil Fatih Terim de tepki gösterdi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de ligin son maçından sonra Güntekin Onay'ı hedefe almıştı. Ligin son haftasında Galatasaray'ın 3-1 kazandığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasından sonra açıklamalarda bulunan sarı - kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim, "Geçen hafta maç bitiyor, yayıncı kuruluşta sevgili kardeşim Güntekin Onay diyor ki ‘Malatya hiç 9 maçtır 3 gol yemedi’.  Ben anlamadım, 3 yedi şimdi. Biz ondan şunu demesini de beklerdik, 'Ligin beşincisi de hiç 7 gol yemedi.' Bu ve buna benzer birçok şey Galatasaray’a dokundurmamak gerek. Galatasaray’ın hocasına, oyuncusuna kolay ilişmemeli. Ne demek istediğimi herkes anlıyor" diye konuşmuştu.

Güntekin Onay, daha önce Beşiktaş'ı tuttuğunu açıklamış ama profesyonel hayatına bunu karıştırmadığını vurgulamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler