Güntekin Onay'dan Beşiktaş, Gökhan Gönül ve Quaresma yorumu

11.03.2018 - 09:58 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 09:58

Güntekin Onay'dan Beşiktaş, Gökhan Gönül ve Quaresma yorumu

Vatan Gazetesi yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş - Gençlerbirliği maçını değerlendirdi. Onay, siyah beyazlıların 1-0'lık galibiyeti, Quaresma ve Gökhan Gönül hakkında görüş bildirdi.

 

BEŞİKTAŞ, ilk yarıda G.Birliği kilidini açamadı. Kalabalık savunmayı açmak için gereken atak devamlılığı ve sayısal çoğunluk vardı. Ancak eksik olan beceriydi. Atılan 10 şuttan sadece 1 tanesinin isabetli olması golsüz beraberliğin tek nedeniydi.

 
AÇIKÇASI iç saha oyununda bu tip savunmaları açabilmek için anahtar oyuncu yeteneklerine sahip Quaresma’yı aradı siyah-beyazlılar.

2. yarıya yine yüksek tempoyla başlayan Beşiktaş, Talisca ile golü buldu fakat golden sonra herkes daha kolay olacağını düşünürken tempo düştü. Top kayıpları başladı. Şenol Güneş değişikliklerle oyun ritmini tekrar yükseltmeyi düşündü.

TALISCA öyle bir oyuncu ki her an her şeyi yapabilir. Dün yine kritik bir anda sahne aldı ancak genel anlamda oyunda çok kopuk ve özellikle golden sonra hiç ortalarda görünmedi. Tolgay-Atiba ikilisi iyi bir maç çıkarttılar. Gökhan Gönül de çok çalışkandı. Medel her zamanki standardındaydı. Onun dışındaki Beşiktaşlı oyuncular keyifsiz ve verimsizdi.

G.BİRLİĞi’NİN bu karşılaşmada iki ideal stoperi olmamasına rağmen iyi bir direnç gösterdiğini de vurgulamak gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler