Güntekin Onay'dan Beşiktaş'a uyarı: 3-1'i unutmalıyız çünkü...

21.11.2017 - 03:24 | Son Güncellenme: 21.11.2017 - 03:24

Güntekin Onay'dan Beşiktaş'a uyarı: 3-1'i unutmalıyız çünkü...

Vatan Gazetesi Yazarı Güntekin Onay, Porto maçı öncesi Beşiktaş'a önemli uyarılarda bulundu:

 

Beşiktaş çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Baskı, hem kazanmak zorunda hem de deplasmanda olan Porto’nun üzerinde olacak. Siyah-beyazlılar takım halinde yüksek bir konsantrasyonla savunmada çok güçlü kalmalı.

 

PORTO hiç tartışmasız grubun en kaliteli ekibi... Portekiz Ligi’nde de sıradışı bir performansla 11 maçın 10’unu kazandılar. 30 gol atıp sadece 4 gol yiyerek lider durumdalar.

ABOUBAKAR çok formda ve Marega ile birlikte rakipler için büyük bir tehlike oluşturuyor. İlk maçta Aboubakar yoktu, şimdi de Marega forma giyemeyecek. Bu durum Beşiktaş açısından bir avantaj. Çünkü hücumda Porto, Brahimi’nin de katılmasıyla son derece hızlı oynayan ve tehlikeli bir ekip.

SİYAH-BEYAZLILAR beraberlikte bile grubu lider bitirmeyi garantileyecek. Bu durum başka bir takım için geçerli olsa olumsuz bir baskı yaratabilirdi ancak Beşiktaş son derece tecrübeli oyunculardan kurulu ve ‘beraberlik cepte’ oynamak Kartal için bir avantaja dönüşecektir. Baskı, hem kazanmak zorunda hem de deplasmanda olan Porto’nun üzerinde olacak.

İLK MAÇI UNUTALIM

BEŞİKTAŞ ligdeki temposunun ve hızının daha üzerine çıkmak zorunda. Porto’yu ilk maçta 3-1 yendiğimizi de unutmalıyız. O gün kaleci Casillas dahil çok ciddi bireysel hatalar yaptılar. Porto o görüntüsünden çok daha güçlü, etkili ve kaliteli. Bu akşam Beşiktaş’ın takım halinde yüksek bir konsantrasyonla savunmada çok güçlü kalması şart.

ÖZELLİKLE Telles’in oynadığı kanadı Q7 ve Gökhan ile hırpalayabiliriz. Porto’nun zayıf noktalarından bir tanesi kanat savunması. Bilhassa da öne geçersek maç Beşiktaş açısından daha kolay geçecektir.

 

Talisca en önemli koz olabilir

TALISCA için de ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Portekiz medyasına ve kamuoyuna karşı kendini ispat etme duygusuyla yüksek bir motivasyonla oynayacağını düşünüyorum. Özellikle de ekim ayındaki formsuz görüntüsünü üzerinden atmış görünüyor. Brezilyalı bu akşam Beşiktaş’ın en önemli kozu olabilir.


Seyirci baskısına alışıklar

SEYİRCİNİN büyük baskısı Porto gibi kulüpleri Monaco ve Leipzig kadar etkilemeyecektir. Çünkü mavi-beyazlılar Benfica ve Sporting gibi ekiplerle benzer ortamlarda deplasmanda oynuyor.


Aboubakar’ı tanıyoruz

BİR başka avantajımız da rakibin en etkili silahı olan Aboubakar’ı yakından tanıyor olmamız. Aboubakar güçlü, hareketli ve kontrolü zor bir oyuncu. Ancak başta Şenol Güneş olmak üzere siyah-beyazlı oyuncular onun tüm artılarını ve eksilerini biliyor. Ümit ediyorum ki; bu durum da Beşiktaş’a yardımcı olur.

Senin için hazırladığımız haberler