Günther Steiner Formula 1'e geri dönüyor! İşte yeni görevi

Furkan Sönmez
25.02.2024 - 23:53 | Son Güncellenme: 26.02.2024 - 01:11

Formula 1 takımlarından Haas'ın eski takım patronu Günther Steiner, Bahreyn Grand Prix'de Formula 1 padokuna geri dönecek. İşte tecrübeli mühendisin yeni görevi.

Günther Steiner Formula 1'e geri dönüyor! İşte yeni görevi

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Haas'ın eski takım patronu Günther Steiner, görevinden ayrıldıktan sonra Formula 1 padokuna geri dönecek. Steiner, Bahreyn Grand Prix'sine TV spikeri olarak geri dönecek. Tecrübeli mühendis, Alman yayıncı RTL ile 7 yarışta, Kanal 10 ile Avustralya Grand Prix'sinde yer alacak.

7 Grand Prix'de sahne alacak

Steiner, RTL ile işbirliğinde sezonunun ikinci yarısında daha çok aktif olacak. 58 yaşındaki eski Haas takım patronu, Bahreyn Grand Prix'sinin yanısıra Macaristan, Belçika, Hollanda, İtalya, Azerbaycan ve Las Vegas Grand Prix'lerinde görev alacak. 

İkinci kez bu görevi üstlendi

Steiner, üstleneceği TV spikerliği görevini ikinci kez üstlenecek. İlk olarak geçen sene COTA'daki NASCAR etkinliğinde bu görevi yapan Günther Steiner, Formula 1 etkinlikleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı bir ziyarette benzer görevi üstlenmişti.

"Tıpkı Niki Lauda'nın yaptığı gibi"

Autosport'a konuşan Günther Steiner, "Ben sadece uzman yorumcu dedikleri kişiyim, tıpkı eski güzel günlerde Niki Lauda'nın yaptığı gibi. Aslında her şey çok hızlı gelişti. Geçtiğimiz Pazar günü bana mesaj attılar ve ilgilenip iglilenmediğimi sordular. Pazartesi günü konuştuk, kendi arlarında bir toplantı yaptılar ve Salı günü bunu yapıp yapamayacapımı sordular. Ben de 'Elbette neden olmasın?' dedim" dedi.

"Hep söylediğim gibi, hayatım sürprizlerle dolu"

Haas takım patronluğundan ayrıldıktan sonra Formula 1 padokuna televizyon spikeri olarak dönecek olan Steiner, "Hep söylediğim gibi, hayatım sürprizlerle dolu. Ocak ayında insanlar bana 'Şimdi ne yapacaksın?' diye sorduklarında ben de 'Ne yapacağım konusunda endişeli değilim' dedim ve şimdi bu gerçekleşiyor" yorumunu yaptı.

Steiner'ın 10 yıllık serüveni

İtalyan eski takım patronu, Haas takımına 2014 yılında geldi. İlk puanını 2016'da Romain Grosjean'la alan takım, o sezon 8. oldu ve 29 puan topladı. Haas'a 29 puanı getiren pilot ise Grosjean oldu. Geçen sezonu 12 puanla tamamlayan Haas, markalar sıralamasında son sırada yer aldı. Geçen ay ise sezon Haas, İtalyan takım patronuyla yola devam edilmeyeceğini açıkladı ve 10 yıllık Günther Steiner / Haas birlikteliği böylece sona erdi.

Senin için hazırladığımız haberler