"Günü kurtar, geleceği sat…"

04.05.2017 - 12:35 | Son Güncellenme: 04.05.2017 - 12:35

AJANSSPOR -  Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, Türkiye’nin yeni spor kanalı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Moderatörlüğünü Selçuk Aytekin’in yaptığı programda Ertül, spor dünyasındaki gelişmeleri kendine has üslubuyla değerlendirdi.

Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı tespit ve analizler şu şekilde :  

Beşiktaş’ı eleyen Lyon’un darmadağın olması…

Ajax her gün üzerine koyarak geldi ama ligde sonunu getiremediler. Dün, Lyon'u paramparça eden Ajax'ın oynadığı futbolu lig lideri Feyenoord oynamıyor. Stopere bir İtalyan alamaz mı Ajax, paraları yok mu sanıyorsunuz? 1 Euro’nun hesabını yapıyorlar.

Ajax’ın yaş ortalaması ve Altınordu örneği…

Statlar yapılıyor ama takımların gençleri, U21'leri bırak o zeminlerde oynamayı, maç seyretmeye bile gidemiyor. Bizde bir tek Altınordu var, adamlarda her ilde 6 Altınordu var. Ajax, Lyon maçına 21.7 yaş ortalaması ile çıkıyor, çok değerli onlar için.

Şampiyonlar Ligi hakkında…

Gianluigi Buffon bu görüntüye göre 1-2 sene daha oynar. Real Madrid ile oynayacaklar finali diyelim, işi zor Buffon'un... Şimdi "Büyük 4", Barcelona, Bayern, Real Madrid ve Juventus oldu Avrupa futbolunda...

“Ozan’ın bek oynaması tehlikeli”

Ozan Tufan'ı sağ beke koyarsanız karşısında kim oynayacak ona bakmak lazım önce. Babel olacak o da. Ozan Tufan gibi çabukluk problemi olan bir oyuncuyu sağ bek oynatmak, Babel karşısında son derece riskli.

“Advocaat, Savaş’a hiç güvenmiyor”

Van der Wiel geldiği zaman 1. bölgenin en atletik adamıyken; veteran gibi, Nigel De Jong gibi oldu. Van der Wiel'in hiç katkısı olmadı, milyonları aldı istikrarlı bir biçimde. Senin sağ bekteki 3. alternatifin Savaş ama Advocaat ona hiç güvenmiyor belli ki.

“Ozan Tufan’ın orta sahadaki oyununu görünce…”

İsmail Köybaşı aslında en atletik, fizik olarak en hazır oyunculardan biri ama çok yetersiz ve dengesiz. İsmail'i geçiyorlar, yetişiyor. Yetişmesi bir dert. Yetişince penaltı yaptırıyor. Sağ bekte Ozan mı, Karavaiev mi deseler... Karavaiev derim, Ozan'ın orta sahadaki oyununu görünce…

Kjaer ve ayrılık haberleri üzerine…

Fenerbahçe'nin çift haneli eurolarda talep gören tek adamı, futbolcusu Simon Kjaer. Fenerbahçe satmak zorunda Kjaer'i….

Derbiyi kim kazanır?

Bütün psikolojik faktörleri elimine ettiğiniz zaman Beşiktaş, Fenerbahçe'den iyi takım. Fenerbahçe bu maçta Beşiktaş'ın psikolojisini bozmaya oynayacak. Beşiktaş kupa maçından ders çıkarmış olmalı.

Robin Van Persie vurgusu…

Kupayı referans olarak almamak lazım. Fenerbahçe, RVP üzerinden aynı senaryoyla aynı neticeyi alır mı belli olmaz.

“Günü kurtar, geleceği sat…”

Yönetimlerin günü kurtardıkları doğru, geleceklerini satıyorlar. UEFA kriterleri içerisinde takımlar daha doğru yönetilmeye başlandı. UEFA sopasıyla oluyor bunlar, Allah razı olsun.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler