''Gurbetçiler hazırlık maçında bile olay..."

21.04.2017 - 11:41 | Son Güncellenme: 21.04.2017 - 11:41

Deneyimli gazeteci spor yorumcusu Ömer Üründül, S Sport kanalında Sabah Sporu Extra programında Selçuk Aytekin'in sorularını cevaplandırdı!

İşte o açıklamalar:

''Beşiktaş, elinden gelen her şeyi yaptı, Şenol Güneş'te aynı şekilde elinden geleni yaptı. Necip hamlesi çok yerindeydi, değişiklikler de kesinlikle yerindeydi. 2-1'lik skorlar senden iyi takımlar için avantajlı bir skor değil. 2-1'le geliyorsun evine, gol atman lazım ama gol yememen gerekiyor, bu çok mümkün değil.

Beşiktaş, Manchester United dışında herkese karşı favori olabilirdi.
 
Marcelo'da oynasa farketmezdi!
 
Mitrovic, takım arkadaşlarını tanımıyor, ayrıca az oynadığı için ritim sorunu var. Eğer siz rakibe oyunu domine etme şansı veriyorsanız, Marcelo'da oynasa Lyon yine pozisyonlar bulurdu. 
Penaltı kaleciliği farklı bir şey, Fabri penaltı kalecisi değil, bu eksikliği gördük. Ama aynı Fabri maç içinde çok iyi bir kalecilik yaptı, kusursuz oynadı.
Talisca, dün çok koştu, çok iyi oynadı ama kaçırdığı gol canımızı yaktı. Frikik olunca takımda ağırlığı olan oyuncular topun başına geçiyorlar. Dün bir frikik oldu yine Quaresma topun başına geldi, oysa Talisca'nın vurması gereken bir yerdi.
 
Tosic Gençlerbirliği'nde de penaltı atıyordu!
 
Penaltı atan futbolcular eleştiriliyor ama Tosic Gençlerbirliği'nde penaltıları atıyordu, Mitrovic'de aynı şekilde çok kötü kullandı. Aslında 2 kez baskı altında penaltı attılar, kaçırdıklarında tur gidiyordu, basketbolda olduğu gibi taraftarlar kale arkasında bayraklarla konsantrasyonu bozmaya çalıştılar ama olmadı.
 
Bu sonuç lig de Beşiktaş'ı etkilemez, küme düşecek olan Adanaspor maçında bence yine şansı çok fazla.
 
Gurbetçi taraftarlara dikkat etmeliyiz!
 
Beşiktaş'ın iç saha maçlarında çok sorun çıkmaz ama deplasman maçlarında dikkat etmeliyiz. Deplasmanda gurbetçi taraftarların geldiği maçlarda bir olay daha olursa o zaman kötü, içerde taraftarlarımız çok bilinçli bunu dün de gördük. Gurbetçi taraftarlar hazırlık maçlarında bile olay çıkartıyor, buna dikkat etmeliyiz.
 
Real Madrid - Bayern Münih maçının hakemi bir daha maç yönetemez!
 
Real Madrid - Bayern Münih mücadelesi, son yıllarda izlediğim en güzel maçtı, Bayern 90 bin ateşli taraftar önünde, oyunu domine ederek öne geçti ama hakem maçı katletti. O hakem bir daha kolay kolay maç yönetemez. İki çok güçlü takımda, bir oyuncunun atılması çok şeyi değiştirir, bu maçtada yine 10 kişi kaldılar yetmedi ofsayttan bir de gol yediler. 
 
Robben ve Van Persie nerdeyse aynı yaştalar, Robben 90 dakika koşuyor, Van Persie'ye bakıyorsun ayakta duramıyor. Biz de hala bu oyuncuları 1 gol atınca gazetelerde manşete çıkarıyor. Biz hala bu futbolculardan medet umuyoruz.
 
 
Fenerbahçe turu garantiye almış gibi!
 
Panathinaikos, taraftarları inanılmaz itici bir güç, takım olarakta çok iyiler ve onları 2 maçtada mağlup ediyorsun. Bu skorla Fenerbahçe turu garantiye almış gibi gözüküyor. Fakat Final Four'a kalırsak bir tehlike var, Sloukas formsuz, Vesely ve Datome müthiş bir düşüş içindeler. Bu isimler beni korkutuyor, Final Four'un ilk turunda Real Madrid ile oynayacaksın, bu oyuncularında devreye girmesi lazım.
 
Obradovic, çok usta bir koç ve acaipte sinirli bir görüntüsü var. O oyuncularını uyarıyorsa mutlaka bir bildiği vardır.
 
Tudor yanlış yaptı!
 
Derbinin hakemi Fırat Aydınus olmalıydı bence doğru karar verildi. Bütün sezonu nerdeyse 4'lü savunma ile oynamış bir takıma gelir gelmez 3'lü savunmaya geçersen hata yaparsın, Tudor bu hamlesiyle yanlış yaptı. Galatasaray daha önceki maçlarda kaydırmalı 4'lü oynuyordu, Bakalım Fenerbahçe maçında nasıl oynayacak. Ayrıca istenen sonuçlar gelmeyince, Sneijder ve Podolski'nin değeri ortaya çıktı. 
 
Sneijder, orta sahada oynayacaksa yanına De Jong veya Tolga Ciğerci olacak. De Jong, deneyim açısından ön plana çıkıyor ama tempo güç sorunu var bu sebeple Tolga Ciğerci'de oynayabilir. Yönetim Tudor'un yanlış yaptığını görünce ona müdahale etti, bir teknik direktör kendini bu duruma düşürmeyecek. 
 
Riekerink, başarılı değildi ama bu Tudor'la kıyasladığımızda çok daha iyi bir durumdaydı.
 
Derbilerde bile seyirci sorunu çekiyoruz artık ama diğer maçlarda da sorun var, Başakşehir'i görüyoruz 2 bin kişiye oynuyor. Diğer taraftan Beşiktaş, Konyaspor Antalyaspor Trabzonspor, seyirci açısından toparlandılar. 
 
Fenerbahçe orta sahayı sağlam tutmalı!
 
Deplasmanda bir derbi oynayacaksan orta sahan sağlam olacak, bu sebeple Mehmet Topal ve De Souza oynatacaksın. Ligimizden mi kaynaklanıyor, yoksa antremanlarımızda mı sorun var bilmiyorum ama fiziksel olarak takımlarımız çok kötü durumda. Fenerbahçe'de bu fiziksel sıkıntı var, Lens, Sow fiziksel olarak hiç iyi durumda değiller. Ne Sow ne de Van Persie stoperlerin markajından kurtulamıyorlar. Böyle olunca ne yapacak Fenerbahçe orta sahası!''
 
AJANSSPOR ÖZEL HABER
 
KAYNAK GÖSTERMEDEN KULLANILAMAZ
 

Senin için hazırladığımız haberler