Yorumcu Gürcan Bilgiç'ten Büyük Gaf

Salim Manav
27.08.2022 - 13:00 | Son Güncellenme: 27.08.2022 - 13:07

Spor yazarı ve yorumcusu Gürcan Bilgiç, Azerbaycan'ın Karabağ takımının Ermenistan temsilcisi olduğunu söyledi. Diğer yorumcular Bilgiç'in hatasını düzeltti.

Yorumcu Gürcan Bilgiç'ten Büyük Gaf

AJANSSPOR HABER

A Spor'da yayınlanan ve Avrupa Ligi kura çekimlerinin değerlendirildiği program büyük bir gaf sahne oldu. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un rakiplerinin belirlendiği kura çekimi sırasında Azerbaycan'ın Karabağ takımı da konuşuldu.

Bilgiç: Karabağ Ermeni takımı değil mi? 

Yorumcu Gürcan Bilgiç, "Malmö Ludogorets ve Karabağ'dan birini tercih ettiğini söylerken daha sonra şu ifadeyi kullandı:

"Karabağ Ermeni takımı değil mi?"

Diğer yorumcu ve Ajansspor yazarı Hüseyin Özkök, araya girerek Bilgiç'in hatasını "Hayır o Azerbaycan takımı" diyerek düzeltti.

İşte canlı yayındaki o anlar...

Azerbaycan'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ilk takımı

Karabağ, Azeri futbolunun en önemli takımlarından biri. Takım, 1993 yılında Karabağ'ın Ermeniler tarafından işgal edilmesinden sonra Bakü'ye taşınmak zorunda kaldı. Karabağ, 2014-15 sezonunda Twente'yi eleyerek Avrupa Ligi gruplarına kalmayı başardı. 2017-18 sezonunda ise 3 eleme turunu geçerek Şampiyonlar Ligi'nde Şampiyonlar Ligi'ne kalan ilk Azeri takımı oldu.

1 kırmızıyla 2 oyuncuyu atmıştı

Gürcan Bilgiç, daha önce televizyonda yorumladığı Honved - Fenerbahçe maçında Bilica'nın kırmızı kartla oyundan atılmasından sonra sarı-lacivertli takımın 9 kişi kaldığını söylemişti. Fenerbahçe taraftarları, 10 kişi kalan takıma dikkat çekerek Bilgiç'in gafına dikkat çekmişti.

Senin için hazırladığımız haberler