Gürcistan Portekiz’i mağlup etti! En iyi üçüncüler arasında yer aldı

Arif Can Yıldız
26.06.2024 - 23:56 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 00:00

EURO 2024 F Grubu’nda Portekiz ile karşılaşan Gürcistan, mücadeleyi 2-0 kazandı ve grubu üçüncü bitirerek adını en iyi üçüncüler arasına yazdırmayı başardı.

Gürcistan Portekiz’i mağlup etti! En iyi üçüncüler arasında yer aldı

AJANSSPOR HABER

Almanya’nın ev sahipliğini yaptığı 2024 Avrupa Şampiyonası’nın son grup maçları oynandı. Gruptan lider çıkmayı garantileyen Portekiz ile üçüncülük mücadelesi veren Gürcistan karşı karşıya geldi. Türkiye’nin grubunda oynanan maçı Gürcüler 2-0 kazandı ve en iyi üçüncüler sıralamasında ikinciliğe yerleşerek tarihinde ilk defa katıldığı turnuvada adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

Kvaratskhelia golünü attı 

Orta alanda kazandığı top ile başarılı bir kontra atak gerçekleştiren Gürcistan, Kvicha Kvaratskhelia ile bulduğu golle ile maçın henüz 2. dakikasında 1-0 öne geçti.

Diğer gol penaltıdan 

Gürcüler 57. dakikada kazandığı penaltıyı Mikautadze ile gole çevirmeyi başardı ve Portekiz’i 2-0 mağlup etti.

En iyi üçüncüler arasında

Tarihindeki ilk Avrupa Şampiyonası macerasına Türkiye mağlubiyeti ile başlayan Gürcistan topladığı 4 puan ile grubu 3. Olarak bitirmeyi başardı ve EURO 2024’te en iyi üçüncüler arasına girerek son 16 turunda mücadele etmeye hak kazandı.

Rakip İspanya

Tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda son 16 turuna katılmaya hak kazanan Gürcüler 30  Haziran’da İspanya’nın rakibi olacak.

Senin için hazırladığımız haberler