Türkiye - Gürcistan Maçında Furkan Korkmaz'a Saldırdılar! Ömer Onan Açıkladı

Akın Ungan
04.09.2022 - 23:11 | Son Güncellenme: 05.09.2022 - 00:04

TBF Başkanvekili Ömer Onan, Türkiye-Gürcistan maçında diskalifiye olan Furkan Korkmaz'ın, soyunma odasına giderken saldırıya uğradını açıkladı. İşte detaylar.

Türkiye - Gürcistan Maçında Furkan Korkmaz'a Saldırdılar! Ömer Onan Açıkladı

AJANSSPOR HABER

Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu 3. maçında Türkiye ile Gürcistan karşı karşıya geldi. Olaylı maçı Gürcistan 88-83 kazandı. Maç süresiyle ilgili kural hatası yapıldığını savunan 12 Dev Adam, mücadelenin ardından itirazda bulundu. TBF Başkanvekili Ömer Onan, maçta yaşanan kavga nedeniyle diskalifiye olan Furkan Korkmaz'ın saldırıya uğradığını açıkladı.

"Furkan koridorda kondisyonerle giderken saldırdılar"

Son çeyrekte Furkan Korkmaz ile Sanadze arasında kavga çıktı. Güçlükle yatıştırılan olayın ardından iki basketbolcu da diskalifiye edildi. TBF BaşkanvekiliÖmer Onan, "Maç kazanılır, kaybedilir bunlar önemli değil. Furkan koridorda kondisyonerle giderken, bizim soyunma odasına oynamayan oyuncuları, atılan oyuncu ve polis tarafından saldırdılar." dedi.

"30 polis ittire ittire kavga çıktı"

Sözlerine devameden Onan, "Maç bittikten sonra iki tarafımıza 30 polis ittire ittire kavga çıktı ve bizle fiziki bir kavgaya tutuştu." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
TÜRKİYE İTİRAZ ETTİ KURAL HATASI VAR
Habere Git

"FIBA'ya sesleniyorum, kimseyi aptal sanmasınlar"

TBF Başkanvekili Ömer Onan, "Buradan FIBA'ya sesleniyorum. Kimseyi aptal sanmasınlar, o koridordaki tüm kamera kayıtlarını dakika dakika bizim önümüze getirecekler." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Hakemler damga vurdu! 12 Dev Adam kavgayı kaybetti...
Habere Git

"Eğer getirmezlerse bu turnuvayı terk ederiz"

Ömer Onan, "Eğer getirmezlerse, başkanla da konuştum, biz bu turnuvayı terk ederiz. Biz yıllarca Avrupa Şampiyonası yaptık, kimsenin kılına zarar gelmedi. Resmen polislerle yumruk yumruğa birbirimize gireceğiz. Arkadan Gürcüler gelip, laf ediyor." açıklamasını yaptı.

İşte koridorda yaşananların detayları

Gazeteci İsmail Şenol, koridorda yaşananların detaylarını anlattı. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Şenol, şunları kaydetti: "Furkan Korkmaz diskalifiye edilince, kondisyonerimiz Eren Hangün ile soyunma odasına doğru yürüyor. O esnada Bitadze, Shengelia ve Sanadze üçlüsü, bir güvenlik görevlisi ile Furkan ve Eren’e saldırıyor. Eren dört kişiye karşı Furkan’ı savunmaya çalışırken kavga büyüyor."

Açıklamasına devam eden İsmail Şenol, "Maç sonunda olayı öğrenen oyuncularımız güvenliğe tepki gösteriyor. Güvenlik, koridorda kafilemizi iterek soyunma odasına sokuyor. O esnada güvenlikle takım arasında arbede yaşanıyor. Bizim cepheden gelen bilgi bu şekilde. Güvenlik görüntüleri ulaşmazsa, turnuvadan çekileceğiz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler