EuroBasket 2022'de Gürcistan'ı yenen Karadağ'a Türiye'den baklava!

Akın Ungan
08.09.2022 - 01:01 | Son Güncellenme: 08.09.2022 - 01:24

Türkiye, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gerginlik yaşadığı Gürcistan'ı yenerek son 16'ya kalan Karadağ'a baklava gönderdi. Karadağ teşekkür etti. İşte detaylar.

EuroBasket 2022'de Gürcistan'ı yenen Karadağ'a Türiye'den baklava!

AJANSSPOR HABER

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2022) son 16'ya kalmayı başaran Türkiye, Gürcistan'ı mağlup ederek, Berlin biletini kapan Karadağ'a jest yaptı.

Gürcistan'ı yenen Karadağ'a baklava

12 Dev Adam, önceki maçta gerginlik yaşadığı Gürcistan karşısında 81-73 kazanmayı başaran Karadağ'a baklava gönderdi. Karadağ ise resmi sosyal medya hesabından baklava tepsisini paylaşarak teşekkür etti.

Furkan'a saldırdılar

Geçtiğimiz günlerde oynanan ve Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Gürcistan'a 88-83 mağlup olduğu mücadeleye maç saati krizi ve Furkan Korkmaz'a yapılan saldırı damga vurdu. Bir pozisyonda Sanadze ile yaşadığı tartışma nedeniyle diskalifiye edilen Furkan Korkmaz, koridorda Gürcistanlılar tarafından saldırıya uğradı.

O anları anlatan TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan, "Oynamayan oyuncular maç sonu koridorda gelip bize saldırıyor. Polis bizi koruduğunu iddia ediyor ancak bizi ittiriyorlar. Ben oyuncu oldum, hiç böyle bir şey görmedim. FIBA tamamen bu işin sorumlusu" ifadelerini kullandı.

FIBA'yla maç saati krizi yaşandı

Furkan Korkmaz'ın parkede girdiği tartışma sırasında maçın bitimine 4:48 saniye varken, bir anda ilerlemeye başlayan süre, 4:26'da tekrar durduruldu. Oyununun oynanmamasına rağmen akan süreyi işaret eden Türkiye cephesi, hakemleri izlemeye ikna edemedi. Maçın ardından kural hatasından dolayı maçın iptali için itiraz hakkını kullanan Türkiye, FIBA tarafından "maçın sonucuna doğrudan etki etmediği" gerekçesiyle reddedildi.

İlgini Çekebilir
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu: "FIBA her geçen gün bir çöküş yaşıyor"
Habere Git

Konuyla ilgili TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise şunları söyledi: "Biz eski sporcular olarak bize öğretilen maçın son saniyeye kadar oynanmasıydı. Bize 22 saniyenin maçın sonucuna etkisi olmayacağına yönelik verdikleri cevabı tüm dünya şaşkınlıkla izlemiştir. Zamanında son saniyelerde maç kazandırmış bir insan olarak 22 saniyenin bu kadar kolay bir şekilde çalınmasına FIBA'nın göz yumması ve izin vermesi kabul edilebilir değil. Tüm hukuki süreçleri başlattık. Organizasyonların bu derece kötü olması, FIBA'nın organizasyonu beceremeyen ülkelere hangi nedenlerle organizasyon verdiğini de sorgulamak gerekir."

Senin için hazırladığımız haberler