Türkiye Güreş Federasyonu, Ankara'da seminer düzenledi

08.12.2017 - 17:43 | Son Güncellenme: 08.12.2017 - 17:43

Türkiye Güreş Federasyonu, Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Kamp Eğitim Merkezi'nde bir seminer düzenledi. Yeni başlayan seminere, çok sayıda antrenör de katıldı. Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Türk güreşini dünyanın zirvesine taşımak istiyoruz” dedi.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, bugün başlayan ve 10 Aralık Pazar günü sona erecek seminere Musa Aydın başkanlığındaki federasyonu yönetim kurulu, eğitim, teknik, lig ve sağlık kurulları, mili takım antrenörleri, milli takımlara sporcu veren kulüp yetkilileri ile Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) antrenörleri katılıyor.

Seminerde bugün milli takım çalışma programları ve milli takımlardaki görev dağılımı ile sorumluluklar görüşüldü. İlk gün ayrıca, sıkletlerde kilo kontrolü yönergesi ele alındı.

Seminerde yarının programı

Organizasyonda yarın güreşte antrenman kavramları ve felsefesi, antrenman planlaması, olimpiyat oyunlarının maç analizleri, olimpiyatlarda Türk güreşi, sporda performans testleri, sporda sosyal ilişki ve iletişim ile kendini ifade etme konuları değerlendirilecek.

Seminerin üçüncü ve son gününün gündemi ise güreşte teknik, taktik öğretim metotları ile yüklenme, dinlenme ve toparlanma konuları olacak.

Federasyon başkanı Musa Aydın, çok önemli bir seminer gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türk güreşini 3 gün boyunca masaya yatıracağız. Buradan çok önemli sonuçların çıkacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Seminer için belirlenen konu başlıklarının oturum başkanlarının kendi alanlarında önemli isimler olduğunu aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Türk güreşi ancak birlikte hareket ederek daha iyi yerlere gelir. Bizim federasyonumuzda 'ben yaptım oldu' anlayışı asla olamaz. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla fikir alışverişi yaparak Türk güreşini dünyanın zirvesine taşımak istiyoruz. Bu seminerin Türk güreşine son derece faydalı olacağını düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler