''Gururla seyredeceğimiz bir takım ortaya çıkaracağız''

17.10.2015 - 12:08 | Son Güncellenme: 17.10.2015 - 12:09

Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyespor, 2015-2016 sezonunda başantrenör Zafer Kalaycıoğlu yönetiminde adından söz ettiren bir takım olmayı hedefliyor.

Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu, yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesi iyi bir kadro kurduklarını ancak takım olabilmek için zamana ihtiyaç duyduklarını vurguladı.  

Lig sonunda Avrupa kupalarını hak etmiş bir takım olmak istediklerini belirten Kalaycıoğlu, "İyi bir takım kurduk. Yabancı ve Türk oyuncularım gerçekten çok kaliteli. Şu anda altyapı oyuncularımızı da kullanıyoruz. İnşallah bu kadroyu sene sonunda istediğimiz hedeflere ulaşmış olarak başarılı bir yere taşımak benim en büyük hedefim. Sezon başında hemen bir şey olmaz. Bu kadro daha birlikte 2 maç oynadı. Takım olmak için biraz sürece ihtiyaç var. Bu sürecin sonunda savunma kurgusunu oturttuktan sonra daha iyi olacağız" diye konuştu. 

Çok zor bir ligin kendilerini beklediğini, ortaya koyacakları mücadeleyle Mersin'e layık olmak istediklerini vurgulayan Kalaycıoğlu, "Mücadeleci ruhumuzu sahaya yansıtacağız. Belli bir süreç sonunda gururla seyredeceğimiz bir takımı ortaya çıkaracağız" ifadesini kullandı. 

Kalaycıoğlu, ligde bu yıl sadece Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımların değil diğer ekiplerin de çok iyi kadrolar kurduklarını ve şampiyonluk yarışına gireceklerini kaydetti.

- "Lige iyi başlamak istiyoruz"
Takım kaptanı Tuğba Taşçı, KBSL Türkiye Kupası'nda kötü bir sonuç aldıklarını belirterek, "Bizim için o sayfa geride kaldı. Şu anda önümüzde daha önemli maçlar var. Pazar günü ilk maçı oynayacağız ve bu maçtan mutlaka galibiyetle ayrılıp, lige iyi başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Oyunculardan Gülşah Gümüşay ise yarın Abdullah Gül Üniversitesi maçında iyi bir performans ortaya koyarak kazanacaklarına inandığını belirtti. 

Yaz döneminde çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini anlatan Gümüşay, "İki aylık bir süreç içinde yeni sezona hazırlandık. Umarım bu kadar fedakarlığın karşılığını alırız. Hedeflerimiz var, Türkiye Kupası bunlardan biriydi ama ilk hedefimizden uzak kaldık. Yeni sezonun bizim için iyi geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler