Gustavo ilk kez tercih edilmedi!

12.04.2021 - 18:45 | Son Güncellenme: 12.04.2021 - 19:05

Fenerbahçe’ye geldiğinden beri ilk 11’in değişmezi olan Luiz Gustavo, Gaziantep karşılaşması öncesi ilk defa sakatlığı olmadığı halde bir maçta yedek soyundu.

Gustavo ilk kez tercih edilmedi!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in 34. haftasında Gaziantep FK’yi ağırlayan Fenerbahçe’nin ilk 11’i çok tartışıldı. Teknik patron Emre Belözoğlu, orta sahayı Jose Sosa, Ozan Tufan, Mert Hakan üçlüsünden kurarken, Luiz Gustavo’ya yer vermedi.

26 maçın 25'inde 11'deydi

Oysa Brezilyalı futbolcu bu sezon Süper Lig'de 26 maçın 25'inde ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Gustavo'nun ilk 11 başlamadığı tek karşılaşma ise, sakatlığını atlattıktan sonraki ilk maç olan Konyaspor mücadelesiydi.

Konya kurgusunu tercih etti

Fenerbahçe’nin iyi bir futbolla 3-0 kazandığı o maçta Sosa-Mert Hakan-Pelkas üçlüsü görev yapmıştı. Belözoğlu’nun Gaziantep karşısında da bir farkla bu kurguyu tercih ettiği görüldü. Bu kez Pelkas’ı kenara atan sarı lacivertli çalıştırıcı Ozan’a da 11’de yer verdi.

Malatya'da oyundan aldı

Emre Belözoğlu’nun ayrıca Gustavo’nun geçtiğimiz hafta Yeni Malatyaspor ile oynanan karşılaşmadaki performansından da memnun kalmadığı ifade ediliyor. Nitekim Brezilyalı futbolcuyu 77. dakikada oyundan almış, sarı lacivertliler kalan kısa sürede maç boyunca girmediği kadar pozisyon yakalamıştı.

Sakatlığın etkilerini atlatamadı

Bu sezon Süper Lig’de 26 karşılaşmayı çıkan Luiz Gustavo, tek golünü Başakşehir maçında attı. Brezilyalı futbolcu, Hatayspor ile deplasmanda oynanan maçta sakatlandıktan sonra formunda gözle görülür bir düşüş yaşandı.

Sözleşmesi 2023'te bitiyor

Fenerbahçe'ye Marsilya'dan transfer edilen ve kariyerinde Brezilya Milli Takımı da bulunan 33 yaşındaki Luiz Gustavo'nun sarı lacivertlilerle 2022-23 sezonu sonuna kadar sözleşmesi var.

Senin için hazırladığımız haberler