Guti: "Fenerbahçe ve Galatasaray'ı çalıştıramam"

İsa Kethüda
31.10.2021 - 14:13 | Son Güncellenme: 31.10.2021 - 17:22

Bir dönem TFF Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta forma giyen ve daha sonra Şenol Güneş'in yardımcılığını üstlenen Guti Hernandez, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Guti: "Fenerbahçe ve Galatasaray'ı çalıştıramam"

2010-11 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen ve 2018-19 yılında da teknik direktör Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan Jose Maria Gutierrez Hernandez, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan teklif gelirse kabul etmeyeceğini söyledi.

İşte Guti'nin Sözcü'den Ali Aydın'a verdiği röportaj...

Türkiye'de en çok neyi özledin?


O kadar çok şey var ki… Eşim her hafta İstanbul'un yaşamak için en iyi şehir olduğunu bana hatırlatıyor. Umarım yakın zamanda dönerim.

İlhan Mansız'la birlikte Şenol Güneş'in yardımcılığını yapmıştın, sonrasında ne oldu da yollar ayrıldı?

Başkan Fikret Orman, önce altyapı sorumlusu sonrasında da Şenol Güneş'in yardımcısı olarak söz verdi. Fakat ikinci sene öyle bir fırsat vermeyince benim ayrılmam gerekti.

Fikret Orman'a kızgın mısın?

Kızgınlık yok fakat sözünü yerine getirmedi. Bana vadettiği şeyler sonra uygulanmadı.

Taraftarı özlüyor musun?

Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarını canlı izliyorum. Lig maçlarını da takip ediyorum. Stadı görünce tabii ki geri dönmek için özlem oluyor ama şimdilik öyle fırsat yok.

Sergen Yalçın Avrupa’ya gider

İSPANYOL efsane Guti Hernandez, Beşiktaş'ın son yıllarda önemli bir ivme yakaladığını söyledi. Guti, “Sergen Yalçın'ı nasıl buluyorsun? İspanyolca öğrenmeye başladı, La Liga'yı istediğini biliyoruz, ne söylersin?” sorusuna “İyi antrenör her yere gidebilir. Belki İspanya değil başka bir yer de olabilir. Alanya'da çok iyi bir iş çıkardı ve şimdi Beşiktaş'ta çok iyi iş çıkarıyor. Kendisi çok iyi bir teknik direktör” yanıtını verdi.

F.Bahçe ve Galatasaray’ı çalıştırmam

Türkiye'de sadece Beşiktaş mı yoksa Fenerbahçe veya Galatasaray'dan teklif gelse kabul eder misin?


Benim hayalim Real Madrid'i çalıştırmak ama Türkiye'den bir teklif, fırsat gelirse neden olmasın. Ben takım çalıştırmak istiyorum. Ancak Fenerbahçe ve Galatasaray'ı çalıştıramam. Teklif gelirse mutlaka ‘Hayır' derim. Daha önce basın toplantısında söylediğim gibi kabul edemem (gülüyor)

Beşiktaş yine şampiyon olur

Beşiktaş'ın şampiyonluk iddiasını nasıl görüyorsun?

Şampiyonlar Ligi'nde işler istenildiği gibi gitmiyor ama bence Türkiye'de şu an favori Beşiktaş. Kadro olarak en güçlü takım Beşiktaş. Bence şampiyon olacak.

Son olarak UD Almeria'da görev yapan ve 22 maçta görev alan 45 yaşındaki teknik adam, 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 32 puan topladı ve maç başına 1.45 puan ortalaması yakaladı.

İspanyol teknik adam Beşiktaş kariyerinde de çıktığı 40 maçta 12 gol ve 14 asist ile oynamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler