Guti-Modric karışımı Türk incisi

Akın Ungan
15.10.2023 - 21:29 | Son Güncellenme: 15.10.2023 - 21:40

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan fakat sakatlıklar nedeniyle henüz forma giyemeyen Arda Güler'in yeteneği İspanya'da konuşulmaya devam ediyor.

Guti-Modric karışımı Türk incisi

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan genç yetenek Arda Güler'den, İspanyol basınında övgüyle bahsedildi. Son olarak Marca'da yer verilen bir Arda Güler analizinde milli futbolcu için "Guti ve Modric karışımı Türk incisi" denildi.

Guti ve Modric karışımı

Marca'da yer alan Arda Güler analizinde, milli futbolcunun sahadaki stili ile Guti ve Modric'e benzediği, hatta onların bir karışımı olduğu ifade edildi. Arda'nın değeri ve yeteneği ona "Türk incisi" benzetmesini de beraberinden getirdi.

Son futbol virtüözlerinden

Arda Güler'in topla yeteneği, saha içinde topu sürüşü ve yönlendirişi ona bahşedilen bir yetenek olarak görüldü. Günümüzde futbol maçlarının giderek sabit taktiklerle oynanmasından sonra, topla yeteneklerini rahatça gösteren futbolcular giderek azalmaya başladı. Arda'ya bu özelliklerinden dolayı "son futbol virtüözlerinden biri" denildi.

İlgini Çekebilir
Dzeko, istatistiklere damga vuruyor! Aboubakar, Icardi...
Habere Git

Ancelotti'yi şaşırttı

Relevo'da yer alan bir haberde Arda'nın yeteneğiyle Ancelotti'yi şaşırttığına yer verildi. Habere göre Real Madrid, Arda Güler için ilk sezonunun takıma uyum sağlayacağı bir adaptasyon süreci taşıyacağını düşünüyordu. Ancak İspanyol ekibinin teknik adamı Carlo Ancelotti, Arda'nın yeteneklerini gördüğünde takımın önemli parçalarından biri olmasına karar verdi.

En büyük yeteneği kişiliği

18 yaşındaki oyuncu için tüm saha içi yeteneklerinin haricinde en büyük yeteneği olarak kişiliği öne çıkarılıyor. Arda için İspanyol basını, "Türk futbolcuda asıl şaşırtan şey onun kişiliğiydi. Arda genç yaşına rağmen futbol konusunda karakter sahibi olduğunu ve kimseden çekinmediğini gösterdi. Bu Santiago Bernabeu'da oynayacağınız zaman hayati önem taşıyor" yorumlarını yaptı.

Güçlenmesi gerekiyor

Arda Güler için yapılan analizde, milli futbolcunun daha fazla kas kütlesi kazanması gerektiği de ifade edildi. 1.70 boyunda ve 70 kilo olan Arda'nın daha fazla kilo alması ve vücudunu geliştirmesi gerektiği dile getirildi.

İlgini Çekebilir
3. Lig'den zirveye! Kerem, Abdülkerim, Samet...
Habere Git

Son aşamaya geldi

Haberde Arda Güler'in sakatlığında son aşamaya geldiği de belirtildi. Arda, topla çalışmalara başladı ve son antrenmanın bir bölümünde takımla birlikte sahada yer aldı.

Arda Güler'in Fenerbahçe karnesi

Fenerbahçe'den Real Madrid'e 20 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Arda Güler, Sarı-Lacivertli ekipte 2 sezon forma giydi. Arda, bu 2 sezonda toplamda 51 maça çıktı. Milli futbolcu 9 gol ve 12 asistlik performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler