Güvenç Kurtar: VAR daha önce olsaydı milli takımın başında ben olurdum

05.07.2018 - 14:29 | Son Güncellenme: 05.07.2018 - 17:29

Teknik direktör Güvenç Kurtar, VAR uygulamasıyla ilgili dikkat çeken sözler söyledi. Radyospor'a konuşan Kurtar, "VAR daha önce uygulansaydı şu anda ben daha başarılıydım ve milli takımın hocası olmuştum" dedi.

Güvenç Kurtar: VAR daha önce olsaydı milli takımın başında ben olurdum

Teknik direktör Güvenç Kurtar, 2018 Dünya Kupası’nda uygulanan VAR sistemi ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Kurtar, bu uygulamanın haksızlıkların önüne geçme adına çok yararlı olacağına inandığını söyledi.

Canlı yayında Güvenç Kurtar'dan çarpıcı sözler

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Güvenç Kurtar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Var uygulaması olsaydı haksızlıklara uğramazdım, milli takımın hocasıydım"

Kurtar yaptığı açıklamada, ”Şahane bir uygulamadan söz ediyoruz. Eğer bu uygulama ligimizde önceki yıllarda uygulansaydı ben şu an çok farklı yerlerdeydim. Samimi olarak söylüyorum. Çünkü çok fazla haksızlıklara uğradım. VAR ben çalışırken olsaydı bir teknik direktör olarak bu kadar haksızlıklara uğramazdım. Belki de şu anda Türkiye Milli Takımı’nın teknik direktörü bendim. Çok fazla haksızlıklara uğradım. Katliamlara maruz kaldım. 30 senedir bu işi yapıyorum. Hakem hataları değil, katliamları gördüm. VAR uygulaması çok önemli. İstemeyenler üç kağıtçı zihniyetli takımlardır” ifadelerini kullandı.

"Hakemi aldatmaya yönelik hareketler çok fazla"

Futbolcuların saha içinde vakit geçirmeye yönelik uğraş verdiğini ve artık hakemi aldatmaya yönelik çabaların daha az olabileceğini belirten deneyimli teknik adam, ”Ligimizde görüyorsunuz futbolcular kendilerini penaltı alabilmek için ne kadar yere atıyor. Zaman geçirmek için uğraşanlar da cabası. Kaldı ki Süper Lig’de, 1. Lig’de durum böyle. Alt liglerde ise tam anlamıyla fiyasko görüntüler var. Bunları kimse konuşmuyor” dedi.

"Dünya Kupası’nda favorim Brezilya"

Öte yandan Dünya Kupası’nda favori takımını açıklayan Kurtar, “Dünya Kupası’nda büyük takımlar elendi. Benim şu anda favorim Brezilya. Bu kupada İngiltere’den de sürpriz bekleyebiliriz. Almanya’nın hazırlık maçlarını izlediğimde hiç beğenmemiştim. İsveç de fena görünmüyor. Ama favorim Brezilya” diye konuştu.

Güvenç Kurtar kimdir?

Futbolculuk döneminde Beşiktaş, Bursaspor, Altay, Kocaelispor, Mersin İdmanyurdu ve Düzcespor gibi takımlarda oynayan Güvenç Kurtar, teknik direktörlük görevine ise 1990-91 sezonunda Darıca Gençlerbirliği’nde başladı.

Kocaelispor, Sarıyer, Petrol Ofisi, Zeytinburnuspor, Kocaelispor, Diyarbakırspor, Elazığspor, Akçaabat Sebatspor, Çaykur Rizespor, Denizlispor, Bursaspor, Altay, Revan Baki, Beylerberi ve Gümüşhanespor’da çalıştı.

67 yaşındaki teknik adam, teknik direktörlüğün dışında çeşitli televizyon programlarında yorum ve analizlerini izleyicilerle paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler