VakıfBank - Fenerbahçe Opet: 3-2 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
17.04.2022 - 16:32 | Son Güncellenme: 17.04.2022 - 18:53

Isabelle Haak'ın yıldızlaştığı maçta Vakıfbank, Fenerbahçe Opet'i 3-2 yenerek AXA Sigorta Kupa Voley şampiyonluğunu kazandı. Vakıfbank Şampiyonlar Ligi yarı finalinde elediği rakibine rövanşı vermedi.

VakıfBank - Fenerbahçe Opet: 3-2 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Axa Sigorta Kadınlar Kupa Voley - Türkiye Kupası final müsabakasında VakıfBank ile Fenerbahçe Opet karşı karıya geldi. Ankara Başkent Voleybol Salonu'nda oynanan mücadele kıran kırana geçti. Zorlu finali VakıfBank, 3-2 kazanmayı başarırken, Türkiye Kupası'na 8. kez uzanan taraf oldu.

4 finalin 3'ü VakıfBank'ın

Türkiye Kupası finaline giden yolda iki takım da çok zorlu virajlardan geçti. VakıfBank, yarı finalde karşılaştığı Türk Hava Yolları'nı 3-1'lik setler ile geçerken, Fenerbahçe Opet ise Eczacıbaşı Dynavit'i 3-0 ile eledi. Daha önce 4 Türkiye Kupası finalinde karşılaşan taraflarda 3 kez gülen taraf VakıfBank olmuştu.

İlk set Fener'in

Beklendiği üzere büyük çekişme ile başlayan zorlu finalde ilk seti kazanan taraf Fenerbahçe Opet oldu. Karşılıklı bulunan sayıların üzerine setin ortasında yakalanan 4-0'lık set, Sarı-Lacivertliler'i öne geçiren etken oldu. Karşılaşmanın ilk seti 25-21 Fenerbahçe Opet üstünlüğü ile tamamlandı.

Skor aynı, kazanan farklı

Finalin ilk setindeki senaryo, ikinci sette de tekrarlandı. Aynı mücadeleyi izleten taraflar skoru da değiştirmedi. Sette tek değişen kazanandı. İlk sette 25-21 kaybeden VakıfBank, bu kez aynı skor ile kazanan taraftaydı. Maç skorunu tekrar eşitlemeyi başardı.

3. sette Haak rüzgarı!

Büyük finalin 3. setine hızlı bir giriş yapan VakıfBank, Fenerbahçe Opet karşısında üstünlük kurdu. VakıfBank'ın 22 yaşındaki yıldızı Isabelle Haak, mücadelenin bu bölümünde adeta rüzgar gibi esti. Servise geçen Haak, arka arkaya 4 ace atarak, bu seviyedeki maçlarda nadir rastlanan bir işe imza attı. VakıfBank bu kısımda 8-0'lık seri yakalarken, seti de 25-13 aldı.

Aslar Terzic'in yanında

Fenerbahçe Opet'in başantrenörü Zoran Terzic, 3. sette farkın açılması ile as oyuncularını yanına aldı. Terzic, setin ortalarında iyi oyuncularının kenara gelmesini sağlayarak, karşılaşmanın 4. setine daha diri şekilde çıkmayı planladı.

Haak ve Gabi öne çıktı, Eda Erdem tuttu

Müthiş çekişmenin yaşandığı 4. set dengeli sürdü. Sırasıyla her iki takıma da geçen sette VakıfBank'tan Gabi ile Haak öne çıktı. VakıfBank'ın hücumlarında kritik müdahaleleri ile sorumluluk alan Sarı-Lacivertliler'in kaptanı Eda Erdem takımını ateşledi. Bu sette ilk kez farkı 2'ye çıkaran Fenerbahçe Opet, skoru tutamadı.

VakıfBank saldırdı, Fener direndi

4. setin sonları maç iki takıma da geçti. Taraflar karşılıklı olarak set sayısı şansını tepti. VakıfBank, maç için saldırırken, Sarı-Lacivertliler seti kazanarak, karar setine gitmeyi hedefledi. Set sayılarında 2 farka ulaşamayan takımlar setin 29'a kadar uzamasına neden oldu. Son olarak takım kaptanı Eda Erdem'in çabası sonucu Fenerbahçe 29-27 kazandı. Maç karar setine gitti.

Karar verildi: Maç VakıfBank'ın

Karar setine giden nefes kesen maçta Fenerbahçe Opet, VakıfBank karşısında üstünlük kurarken, saha değişimine 8-6 önde girdi. VakıfBank'ın kupaya tutunma çabaları 9-9 eşitliği sağladı ve Haak ile öne geçti. Eda Erdem'in soğukkanlılığı ile Haak'ın enerjisi çarpıştı. Maç sayısı avantajını kullanamayan VakıfBank 2 kez karar setinin uzamasını seyretti. Sarı-Lacivertliler'in büyük direnişi maçı kazanmaya yetmedi. VakıfBank, karar setini eline geçen 3. maç sayısında kazandı.

Avrupa'da da aynı senaryo

Fenerbahçe Opet ile VakıfBank, Avrupa'da da karşı karşıya gelmiş ve maçın sonucunda gülen taraf aynı olmuştu. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı finalinde eşleşen iki Türk takımı, voleybolseverlere güzel bir maç izletmişti. Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmayı VakıfBank kazanmış ve Avrupa'da finale yükselmişti.

Guidetti: "Küçük nüanslar şampiyonu belirledi"

Nefes kesen maçın ardından VakıfBank baş antrenörü Giovanni Guidetti şu ifadeleri kullandı: "Aradaki çok küçük nüanslar şampiyonu belirledi. Başkent seyircisine teşekkür ediyorum. Gerçekten inanılmaz mücadele oldu, seyirci de inanılmazdı."

Şampiyon VakıfBank, MVP Haak

VakıfBank, Fenerbahçe Opet karşısında gösterdiği büyük mücadele sonrası Türkiye Kupası'nı 8. kez müzesine götürmeyi başardı. Finalin MVP'si ise Isabelle Haak seçildi. Haak, 3. sette yaptığı üst üste 4 ace ve karar setinde kazandırdığı 8 sayı ile ön plana çıkan isimlerin başında gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler