Haaland, Bayern Münih'e karşı yıldızlaştı! Futboluyla büyülüyor...

06.03.2021 - 21:01 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 21:24

Son dakika haberleri... Borussia Dortmund’un Norveçli süper starı Erling Braut Haaland, Der Klassikker’de 7 dakika arayla 2 gol birden attı. Bayern Münih deplasmanının henüz ilk yarısında duble yapan oyuncu; internette günün en çok aranan kişilerinden biri oldu. Peki, Erling Braut Haaland kimdir, bu sezon kaç gol attı, kaç yaşında? İşte, Borussia Dortmund’un genç futbolcusu Haaland’a ilişkin merak edilen her şey…

Haaland, Bayern Münih'e karşı yıldızlaştı! Futboluyla büyülüyor...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Bundesliga’da Der Klassikker heyecanı henüz ilk yarıda kendini hissettirdi. Bundesliga’nın 24. haftasında ligin ikinci sıradaki ekibi Bayern Münih, ligde 5. sırada bulunan Borussia Dortmund’u ağırladı. Der Klassikker adıyla kültleşmiş derbinin henüz ilk dakikalarında gol sesleri art arda geldi. Dortmund'un geç forveti Haaland, maçın ilk 10 dakikasında Münih üzerinde soğuk duş etkisi bıraktı. Haaland'ın arka arkaya gelen gollerine, 26. ve 44. dakikada Lewandowski karşılık verdi. Peki, Erling Braut Haaland kimdir? Bu sezon kaç gol attı, kaç yaşında?

Erling Braut Haaland, Bayern Münih maçlarını boş geçmiyor

Dortmund’un 2000 doğumlu golcüsü Haaland, bu sezon oynanan 2 Bayern Münih maçında gol atma başarısı gösterdi. İlk maçta Dortmund sahasında Münih’e yenilirken, takımın hücum oyuncusu Haaland 1 gol atmıştı. Bugünkü, Bayern Münih maçının ilk 10 dakikasında 2 gol atan futbolcu; bu sezonki gol sayısını 29’a çıkarttı.

Bu yıl, 31 gollü Robert Lewandowski’yi gol krallığında takip eden Haaland, ligdeki toplam gol sayısını 19’a çıkartarak, gol krallığı iddiasını sürdürdü.

Erling Braut Haaland kimdir, kaç yaşında?

Erling Braut Haaland, forvet mevkisinde oynayan Norveçli millî futbolcudur. Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'da forma giymektedir. Üretken bir golcü olan Haaland; hızı, atletizmi, gücü ve topsuz alandaki hareketliliğiyle dikkat çekmektedir. Dünyadaki en iyi genç futbolculardan biri olarak gösterilmektedir.

Erling Braut Haaland bonservis bedeli: Dortmund'a transfer maliyeti

Haaland, futbola memleketinin takımı olan Bryne'de başladı. 2016'da 2 yılını geçireceği Molde'ye transfer oldu. 2019'da ise Avusturya Bundesliga takımlarından Red Bull Salzburg'a transfer oldu. 2019-20 sezonunun ilk yarısında gösterdiği olağanüstü performansla pek çok kulübün dikkatini çeken Haaland, Dünya futboluna kazandırdığı genç oyuncularla bilinen Borussia Dortmund'a 20 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

İngiliz pasaportu da olmasına rağmen Haaland, Norveç millî takımını seçmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler