Haaland için servet! Premier Lig ekibi 135 milyon sterlini gözden çıkardı

20.02.2021 - 16:25 | Son Güncellenme: 20.02.2021 - 16:31

Premier Lig son dakika haberleri… Gerek İngiltere'de gerekse de Avrupa'da bu sezon beklediğini bulamayan Chelsea, Borussia Dortmund’un genç yıldızı için çılgın bir teklif hazırladı. Detaylar haberimizde…

Haaland için servet! Premier Lig ekibi 135 milyon sterlini gözden çıkardı

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Şampiyonlar Ligi’nde geçtiğimiz hafta oynanan maçlar iki genç yıldızı zirveye çıkardı. Bunlardan biri Barcelona karşısında hat-trick yapan Paris Saint Germain’li Kylian Mbappe, diğeri ise Sevilla’ya 2 gol atan Borussia Dortmund’lu Erling Haaland’dı. Avrupa basınında futbolun gelecek yıllarına damga vurması beklenen ikili hakkında transfer iddiaları bitmek bilmiyor.    

66 milyon sterline serbest kalma maddesi var ama...

İngilizlere göre Chelsea, Dortmund’un yükselen yıldızı için tam 135 milyon sterlini (1 milyar 250 milyon TL) gözden çıkardı. Football London haberinde, yaz transfer dönemi için şimdiden liste oluşturmaya başlayan Maviler’in ilk hedefinin Haaland olduğunu duyurdu. Norveçli golcünün sözleşmesinde 66 milyon sterlinlik serbest kalma bedeli var.

Tuchel onu çok istiyor

Ancak bu madde 2021-2022 sezonu sonunda devreye girecek. Chelsea de Haaland’ı başka kulüplere kaptırmama adına önce davranıp futbolun yükselen yıldızını renklerine bağlamak istiyor. Sezon ortasında Frank Lampard’ın yerine getirilen Thomas Tuchel bu transfer için çok istekli. 

Flaş transferler Chelsea'yi sırtlayamadı

Geçtiğimiz yaz kadrosunu Kai Havertz, Timo Werner ve Thiago Silva gibi isimlerle güçlendiren Chelsea, Premier Lig’de beklediğini bulamadı. Haaland’ın yanı sıra David Alaba, Niklas Sule, Kays Ruiz-Atil ve Jerome Boatengn de Maviler’in yakın takibi altında.

Tam bir gol makinası

Henüz 20 yaşında olan Erling Haaland, bu sezon Bundesliga’daki 16 maçta 15 gol, Şampiyonlar Ligi’nde 5 maçta 8 gol, Almanya Kupası’nda da 2 karşılaşmada 1 gol kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler