Haaland, Manchester City'e imzayı atıyor! Haftalık 9 milyon kazanacak

09.05.2022 - 12:41 | Son Güncellenme: 09.05.2022 - 14:55

Borussia Dortmund'un Norveçli yıldızı Erling Haaland, Premier Lig devi Manchester City'e transfer oluyor. Golcü futbolcu İngiliz ekibinde haftalık 9 milyon TL kazanacak. İşte detaylar...

Haaland, Manchester City'e imzayı atıyor! Haftalık 9 milyon kazanacak

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Futbol dünyasında PSG forması giyen Kylien Mbappe ile birlikte gelecek sezon hangi takımın formasını giyeceği büyük merak konusu olan Borussia Dortmund'un yıldızı 21 yaşındaki yıldızı Erling Haaland, Premier Lig devi Manchester City ile anlaştı.

City'ye transferi hafta içinde açıklanacak

Transferde adı başta Real Madrid olmak üzere bir çok kulüple anılan Norveçli golcü, Manchester City ile her konuda anlaşmaya vardı. Anlaşmanın bu hafta içinde imzalanması bekleniyor. 

City, Haaland için 75 milyon Euro ödeyecek

Pep Guardiola'nın çalıştırdığı Manchester City, 2020 Ocak ayında Salzburg'dan 20 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'a transfer olan Haaland'ın transferi için serbest kalma bedeli olan 75 milyon Euro ödeyecek.

Haftalık 9 milyon TL kazanacak

Erling Haaland ise manchester City'den haftalık 500 bin Pound (Yaklaşık 9 milyon TL) gibi bir servet kazanacak. Yani ayda 2, yılda 24 milyon Pound!

İlgini Çekebilir
Güzel modelden Erling Haaland'a transfer çağrısı
Habere Git

Babasının takımında forma giyecek

Erling Haaland transferi gerçekleştiği takdirde eski futbolcu olan babası Alf-Inge Haaland'ın 2000 ile 2003 seneleri arasında formasını giydiği Manchester City'de oynayan ikinci Haaland olacak.

Erling Haaland'ın performansı

Erling Haaland, Borussia Dortmun formasıyla 2,5 sezonda 88 maça çıkarken, 85 gol 23 asistlik performans sergiledi. 21 yaşındaki golcü bu sezon ise 29 maçta, 28 kez rakip fileleri havalandırırken 8 gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler