Manchester City'de Haaland Leipzig'e 5 Gol Attı, Messi'yi Yakaladı

Akın Ungan
15.03.2023 - 00:17 | Son Güncellenme: 15.03.2023 - 01:10

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, Leipzig karşısında 5 gol attı. Haaland, Messi ve Luiz Adriano'nun rekorunu egale etti. Guardiola rekor gelmeden çıkardı.

Manchester City'de Haaland Leipzig'e 5 Gol Attı, Messi'yi Yakaladı

AJANSSPOR HABER

Manchester City'nin sezon başında kadrosuna kattığı Erling Haaland, tarihe adını yazdırmaya devam ediyor. Genç yıldız Leipzig ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu maçında herkesi kendine hayran bıraktı.

Messi'nin rekorunu egale etti

Erling Haaland, Leipzig'e karşı tam 5 gol kaydetti. Norveçli, attığı bu gollerle Lionel Messi ve Luiz Adriano'yu yakaladı. Messi 2011/12'de Leverkusen'e, Adriano ise 2014/15'te BATE'ye 5 gol atmıştı.

İlgini Çekebilir
Brezilya'nın yeni hocası için şok iddia! İlk olacak
Habere Git

Guardiola rekoru beklemedi

5 golle Messi ve Adriano'ya ortak olan Haaland, 6. golü aradı. Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, genç oyuncuyu daha fazla oyunda tutmadı. Haaland, 63. dakikada yerini Julian Alvarez'e bıraktı.

30 gole en hızlı ulaşan oyuncu

Devler Ligi'nde 30 gole ulaşan Norveçli futbolcu, bu başarıyı 22 yaşında ve 25 maçta elde ederek 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu.

En hızlı ulaşan Nistelrooy, en genç ise Messi'ydi...

Kupa 1'de 30 gole en hızlı ulaşma rekorunu daha önce Hollandalı eski futbolcu Ruud Van Nistelrooy, 34 maçla elinde bulunduruyordu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30 gole en genç yaşta ulaşma rekoru ise Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi'ye (23 yaş) aitti.

City tarihindeki gollerin yüzde 1.9'u Haaland'tan

Öte yandan Manchester City'nin Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi tarihindeki gollerinin %1.9'u, takıma 2022 Temmuz'da katılan Erling Haaland'dan geldi.

Senin için hazırladığımız haberler