(ÖZET) Kopenhag - Manchester City maç sonucu: 0-0

Orhan Gülek
11.10.2022 - 21:30 | Son Güncellenme: 12.10.2022 - 00:22

Erling Haaland'ın yedek kaldığı maçta Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile 0-0 berabere kaldı. Lider City, son 16'ya kalmayı garantiledi.

(ÖZET) Kopenhag - Manchester City maç sonucu: 0-0

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. hafta maçında Manchester City, Kopenhag'a konuk oldu. Mücadele, 0-0 berabere tamamlandı. Bu sonuçla grup liderliğini sürdüren Manchester City, son 16 turuna katılmayı garantiledi. Haaland’ın forma giymediği karşılaşmada Premier Lig devi, yeni sezonda ilk kez bir maçta gol atamadı.

Manchester City'in golü geçersiz sayıldı

Heyecan verici karşılaşmada Manchester City, Rodri'nin 11. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Golün ardından yapılan VAR incelemesinde pozisyonun öncesinde Mahrez'in elle müdahalesi tespit edildi ve konuk ekibin golü geçersiz sayıldı.

Mahrez penaltı kaçırdı

İptal edilen gol sonrası 23. dakikada City, penaltı kazandı. Kullanılan köşe vuruşunda Akanji ile birlikte hava topuna yükselen Boilesen, topa elle müdahale etti ve yapılan VAR incelemesinin ardından penaltı verildi. Manchester City'de topun başına Riyad Mahrez geçerken Cezayirli oyuncu, fırsatı değerlendiremedi ve penaltı atışından yararlanamadı.

İlgini Çekebilir
İşte Haaland'ın dudak uçuklatan maaşı
Habere Git

Sergio Gomez kızardı

İlk devre bitmeden Manchester City'de Sergio Gomez, Haraldsson'a yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 

Maçın ikinci yarısında gol olmadı ve mücadele 0-0'lık eşitlikle noktaladı. 

Haaland’sız Manchester City, ilk kez puan kaybetti

Öte yandan Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Erling Haaland'ı FC Kopenhag maçında kadro dışında bıraktı. Guardiola Haaland'ın, Manchester City'nin Premier Lig'de 16 Ekim 2022 tarihinde oynanacak Liverpool maçına yorulmadan çıkmasını istediği için onu yedekte bıraktığını söyledi.

Bu sonuçla Manchester City, grupta ilk kez puan kaybetmesine rağmen, puanını 10'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü. 

İlk maç 5-0 bitmişti

Trabzonspor'u eleyerek Devler Ligi gruplarına kalan Kopenhag, gruptaki ikinci beraberliğini aldı ve 2 puana ulaştı.  Grupta oynanan ilk maç, Manchester City'nin 5-0'lık üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında Kopenhag, deplasmanda Sevilla ile karşılaşacak. Manchester City ise Borussia Dortmund'a konuk olacak.

Senin için hazırladığımız haberler