Erling Haaland Nike İle Sponsorluk İçin İmza Atmak Üzere

Eren Tuncay
27.02.2023 - 20:34 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 20:38

Premier Lig'de Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, Nike ile 24 milyon dolarlık yeni bir sponsorluk anlaşması yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

Erling Haaland Nike İle Sponsorluk İçin İmza Atmak Üzere

AJANSSPOR - HABER

Nike, Adidas ve Puma, Norveçli forvet Erling Haaland ile sponsorluk anlaşması imzalamak için mücadele ediyor. The Athletic’e göre ise Haaland kararını Nike'dan yana verdi ve 24 milyon dolarlık yeni bir sözleşmeye imza atmak üzere. 

Sponsorluk 2 ay önce bitti

Manchester City’nin 22 yaşındaki forveti Erling Haaland’ın Nike ile olan sponsorluk anlaşması 31 Aralık’ta sona erdi. Amerikan spor markası ile olan anlaşmasının bitmesinin ardından Haaland hemen yeni bir sözleşme imzalamadı. Norveçli futbolcunun Nike ile yeni bir sponsorluk anlaşması yapmaması üzerine ise Puma ve Adidas harekete geçti. Son birkaç haftadır 3 ünlü spor markasının da Haaland ile anlaşmaya varmaya çalıştığı biliniyor.

24 milyonluk imza atılmak üzere

The Athletic tarafından aktarılan bilgilere göre ise Norveçli futbolcu 3 büyük marka arasında kararını verdi. Manchester City’nin genç oyuncusu Nike ile yeni bir sözleşme imzalamak üzere. Haaland’ın yeni sponsorluk anlaşmasından elde edeceği gelir ise yılda yaklaşık 24 milyon dolar olacak. 

İlgini Çekebilir
Valencia, Haaland'ı solladı!
Habere Git

Haaland da Mbappe ile markayı taşıyacak

Nike, yıldız isimlerinden biri olan Haaland’ı kaybetmemek için cömert bir ödemeyi gözden çıkardı. Haaland’ın Amerikan spor markası ile eski sponsorluk anlaşmasının bitmesinin ardından sözleşme yenilememesi ve sözleşme yenilemediği dönemde Puma ve Adidas ile de temasa geçmesi 24 milyonluk sözleşmede etkili oldu. Norveçli futbolcu sponsorsuz olduğu 2 aylık sürede eski ayakkabıları ile sahaya çıktı. Erling Haaland, Amerikan spor markası ile anlaşma imzalaması sonrası Nike’ın diğer anlaşmalı olduğu futbolcu Kylian Mbappe ile aynı markayı taşıyacak. 

Puma, Haaland yenilgisini kabul etti

Her ne kadar Adidas, Lionel Messi ve Puma da Paris Saint-Germain oyuncusu Neymar’ın sponsoru olsa da iki marka da Nike gibi Haaland ile sözleşme imzalamayı için birinci öncelik haline getirdi. The Athletic’e göre ise Puma yenilgiyi kabul etti. Ünlü marka Erling Haaland yerine Norveçli forvetin Manchester City’den takım arkadaşı olan ve son aylarda ekibin teknik adamı Pep Guardiola için de önemli bir oyuncu haline gelen Jack Grealish ile anlaşmaya vardı.

Senin için hazırladığımız haberler