Hass, Schumacher'i açıkladı

02.12.2020 - 11:54 | Son Güncellenme: 02.12.2020 - 11:54

Haas F1 Takımı, 2021 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası ve ötesi için yepyeni sürücü kadrosunun bir parçası olarak Mick Schumacher transferini açıkladı. İşte detaylar...

Melis ÖZTEK-AJANSSPOR

Ferrari Sürücü Akademisi üyesi ve yedi kez FIA Formula 1 Dünya Şampiyonu Michael Schumacher'in oğlu olan Mick Schumacher, Formula 2’de şampiyonluğa doğru ilerliyor. Haas F1 Takımı Takım Müdürü Günther Steiner, "Mick Schumacher'ı gelecek sezon için sürücü kadromuzda onaylayabildiğimiz için çok memnunum ve onu takıma davet etmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

Ayrıca Steiner: "Formula 2 Şampiyonası uzun süredir yeteneklerin kimlik bilgilerini sergilemeleri için kanıtlayıcı bir zemin olarak hizmet etti ve bu yılın sahası şüphesiz son sezonların en rekabetçi alanlarından biri oldu. Mick, 2020'de yarışlar kazandı, podyum topladı ve bazı olağanüstü yeteneklere karşı üstünlük sağladı. Performanslarına dayanarak Formula 1'e geçme fırsatı kazandığına inanıyorum. Önümüzde bir ekip olarak, 2021'e giden yarış paketimize aşinalığımız göz önüne alındığında yeni bir sürücüyü değerlendirme ve yetiştirme fırsatımız var.Takımın devam eden uzun vadeli büyümesi için yapı taşlarımızı yerleştiriyoruz ve bu süreçte hem pistte hem de pist dışında Mick'in katkılarını sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı

Schumacher, bu sezon iki gün boyunca hem Scuderia Ferrari hem de Alfa Romeo Racing ile Bahreyn testlerinde sezon içi teste katıldı.

Mick Schumacher doğrulaması üzerine "Gelecek yıl Formula 1 gridinde olma ihtimali beni inanılmaz derecede mutlu ediyor. Bana güvendikleri için Haas F1 Takımı, Scuderia Ferrari ve Ferrari Sürücü Akademisi'ne teşekkür ederim. Ayrıca aileme sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum. Onlara, her şeyi borçlu olduğumu biliyorum. Her zaman Formula 1 hayalimi gerçekleştireceğime inandım. Kariyerim boyunca beni destekleyen tüm büyük motor sporları hayranlarına da çok teşekkür ederim. Her zaman yaptığım gibi her şeyimi vereceğim ve bu yolculuğa Haas F1 ve onları. "

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler