TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan yabancı kuralı kararı! İşte yeni yabancı futbolcu sayısı...

Özgür Koç
21.07.2024 - 11:26 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 11:34

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sezonun başlamasına çok az süre kala önemli değişiklikler yapmak için düğmeye bastı. Başkan Hacıosmanoğlu’nun ilk icraatı yabancı kontenjanının artırılması olacak.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan yabancı kuralı kararı! İşte yeni yabancı futbolcu sayısı...

AJANSSPOR - HABER

TFF'nin yeni başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Büyükekşi yönetiminin 12’ye düşürdüğü yabancı sayısında değişikliğe gidiyor.

Yabancı sayısı 14 olacak

Posta Gazetesi'nin haberine göre, Başkan Hacıosmanoğlu’nun, “Bazı kulüplerin yabancı sayısı çok. Sözleşme feshetmek kulüplere aşırı yük bindiriyor. Bu nedenle biz 12 olan yabancı sayısını 14 yaparak kulüplerin elini rahatlatmak istiyoruz. Bu konuda kulüplerin de bizimle aynı fikirde olduğunu biliyoruz” dediği öğrenildi.

Yaş ve millilik kriteri geliyor

Öte yandan yabancı futbolcu sıralamasında sayıdan dana önemli olanın nitelik olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, yabancı oyuncular için yaş ve milli olma kriterleri de getirecek.

Yabancı VAR kalkıyor

Haberin detayında, yeni federasyonda hakemlerin ücretlerinde ciddi bir iyileştirme düşünülürken VAR hakemi olarak yabancılar ile yollar ayrılacak.

Deplasman yasağı bitecek

Yeni TFF, dört büyükler arasında uygulanan deplasman yasağının kaldırılması için çalışmalar da yapacak. Böylece kulüpler arasındaki husumetin de bitirilmesi planlanıyor.

Montella ile devam, Kazancı göreve

Milli Takım’da Vincenzo Montella ile devam edilecek. İtalyan çalıştırıcı ile bir görüşme yapılacak. Yönetim kurulunda yer alan Ceyhun Kazancı’nın milli takım konusunda bir görev alması bekleniyor. Kazancı’nın UEFA’dan sorumlu yönetici olma ihtimali yüksek.

Senin için hazırladığımız haberler