Hafta sonu ( 30-31 Mayıs) sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte kısıtlama olan şehirler...

28.05.2020 - 21:01 | Son Güncellenme: 28.05.2020 - 21:27

Türkiye’de hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Peki sokağa çıkma yasağı devam edecek mi? Erdoğan’ın açıklamaları sonrası vatandaşlar, Türkiye geneli hafta sonu 30-31 Mayıs sokağa çıkma yasağı olacak mı, hangi şehirlerde sokağa çıkma yasağı devam edecek gibi araştırmalara başladı. Merak edilenler haberimizde. İşte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili bilgiler…

Hafta sonu ( 30-31 Mayıs) sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte kısıtlama olan şehirler...

Son dakika… Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs sonrası normalleşme takvimini kabine toplantısının ardından açıkladı. Vatandaşlar ise, Erdoğan’ın açıklaması sonrası hafta sonu (30-31 Mayıs) sokağa çıkma yasağı olacak mı, hangi şehirlerde sokağa çıkma yasağı olacak gibi araştırmalara başladı. Şehirlerarası seyahat yasağı kaldırıldı. Peki sokağa çıkma yasağı devam edecek mi, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI KALDIRILDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, şehirler arası giriş çıkış kısıtlamasının bir süre daha devam edeceği belirtilmişti. Erdoğan'ın açıklamasının ardından ise İçişleri Bakanlığı'nın ilgili genelgesi yayımlanmıştı. Bakanlık, kısıtlamanın ne zaman sona ereceği hakkında bilgi verirken seyahat yasağı olan ve kalkan illeri de duyurmuştu.

Sosyal hayatta normalleşme adımlarının masada olduğu kritik Kabine Toplantısı saat 15.00 itibarı ile başladı. Başkan Erdoğan'ın masasında, iller arası giriş çıkış yasağından hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağına kadar birçok konu vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada "Şehirlerarası seyahat kısıtlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamiyle kaldırılmıştır gelişmeleri takip ederek olumsuz bir durum görürsek bazı illerimiz için bu kısıtlamayı getirebiliriz." dedi.

HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleşti. Yapılan toplantı sonrası alınan yeni kararlar belli oldu. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de netleşti.

Habertürk'ün haberine göre; hafta sonu bazı illerde sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek.Sokağa çıkma kısıtlamasının olacağı iller:

Ankara
Balıkesir
Bursa
Eskişehir
Gaziantep
İstanbul
İzmir
Kayseri
Kocaeli
Konya
Manisa
Sakarya
Samsun
Zonguldak

 

Senin için hazırladığımız haberler