Haftada 3 gün Fransızca dersi, özel fitness hocası: Mustafa Kapı'nın Lille günleri

Eren Tuncay
26.05.2021 - 12:43 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 12:48

Galatasaray yönetiminin sözleşme uzatmadığı için kadro dışı bıraktığı 18 yaşındaki Mustafa Kapı, Fransa'daki ilk yılını geride bıraktı. 14 yaşında A Takım'la maça çıkan Mustafa, Florya'dan neden ayrıldı, neden Fransa'ya gitti? İşte ayrıntılar...

Haftada 3 gün Fransızca dersi, özel fitness hocası: Mustafa Kapı'nın Lille günleri

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaraylılar onu daha küçük bir çocukken tanıdı. 2017 yılında daha 15 yaşını bile doldurmamışken dönemin teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Levski Sofya ile oynanan hazırlık maçında Mustafa Kapı'yı sahaya sürmüş, tüm Türkiye'de Mustafa Kapı ismi hafızalar kazınmıştı. 

Altyapıda hep kendinden üst yaş kategorilerinde forma giyen Mustafa, gollerini sıralamaya devam ederken, Fatih Terim de onu 23 Aralık 2018'de Süper Lig'de oynattı. Mustafa henüz 16 yaşındaydı. 2019'da Avusturya'daki yaz kampında A Takım'la kendini göstermeye çalışan genç futbolcu, geçen sezon A Takım'la forma şansı bulamadı. Mustafa'nın sözleşmesi sona erecekti, görüşmeler başlamıştı, sonra yönetimden tuhaf bir açıklama yapıldı.

Yönetimin sert açıklaması

Galatasaray yönetimi geleceğin yıldızı olarak görülen futbolcuyla ilgili, "Son 3 yılı yatılı olmak üzere 2014 yılından bu yana Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde, yetişmesi için emek ve değer verilen Mustafa Kapı, sözleşme uzatılması için kendisine sunulan tüm yapıcı önerileri reddettiğinden, kadro dışı bırakılmıştır" açıklamasında bulundu. Milyonlarca takipçisi olan hesaptan yapılan bu açıklama sonrası 17 yaşındaki bir futbolcu çok büyük tepkiler aldı. Bu açıklamayı eleştirenler de olsa Mustafa'ya tepki verenler çoğunluktaydı.

Sözleşme uzatma teklifi neden reddedildi?

Oyuncu tarafı o süreçte yaşananları anlattı: Görüşmeler sırasında Mustafa Kapı'nın temsilcileri, Galatasaraylı yöneticilere "Mustafa ile ilgili planlarınız, projeniz nedir" diye sordu. Yöneticiler sadece "Artık tamamen A Takım'la idmana çıkacak" cevabını verdi. Oyuncu tarafı, uzun vadede bir plan ve program görmeyince sözleşme uzatma teklifine yanaşmadı. Hissedilen, yönetimin Mustafa'ya bu teklifi sadece ezeli rakiplere gitmemesi kaygısıyla yaptığı yönündeydi. Bu sebeple bir program ortaya koyulmadan, yeni kontrat yapmayacaklarını, sarı-kırmızılı yönetime bildirdiler ve Galatasaray yönetimi de oyuncuyu kadro dışı bıraktı.

Lille projelerini anlattı

Mustafa Kapı için danışmanları Avrupa'nın birçok kulübüyle görüşme gerçekleştirdi. Bunlar arasında İngiltere'nin kafa takımı da vardı. Ancak Lille Kulübü, Mustafa'yı 15 yaşından bu yana takip ettiklerini belirterek, genç oyuncuyla ilgili kısa, orta ve uzun vadede planlarını sundular. Zeki Çelik ve Yusuf'un orada olması, Burak Yılmaz'ın da gidecek olması sebebiyle Mustafa için en uygun yerin Lille olduğuna karar verildi. Böylece Mustafa'nın Lille yolculuğu başladı. 

Fransızca dersleri yoğun

Mustafa Kapı, abileri Burak, Yusuf ve Zeki ile birlikte Fransa'daki adaptasyonunu çok çabuk gerçekleştirdi. Hemen Fransızca derslerine başlandı. Mustafa haftada 3 gün Fransızca eğitimi aldı sezon boyunca. Fiziksel gelişimi için tek başına değil özel hocayla salonda çalışmalar yapılıyor. Bu sezon pandemi sebebiyle alt takımın maçları sekteye uğradı bu sebeple çok fazla maça çıkamadı. Ama Lille yetkilileri Mustafa'nın üzerine titriyor, gelecek sezon maç eksiğini tamamlaması ve tecrübe kazanması için kiralık olarak Fransa 2. Lig'ine kiralanması yüksek.

Senin için hazırladığımız haberler