Hagi, Stanciu’yu veto etti! Aslan, Cicaldau’yu kaptı

24.07.2021 - 12:55 | Son Güncellenme: 24.07.2021 - 15:06

Son dakika Galatasaray transfer haberleri... Galatasaray'da Sacha Boey, Alexandru Cicaldau ve Patrick van Aanholt'un takıma katılma süreci nasıl oldu? İşte detaylar...

Hagi, Stanciu’yu veto etti! Aslan, Cicaldau’yu kaptı

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

 

Galatasaray, haftanın kapanışı çok hızlı yaptı. PSV Eindhoven mağlubiyetinden sonra acil eylem planı hazırlayan sarı-kırmızılılar çok çabuk şekilde Patrick van Aanholt, Sacha Boey ve Cicaldau’yu kadrosuna kattı. Peki bu isimlerin kadroya katılışı nasıl oldu?

Aanholt’ta bonservis faktörü

Patrick van Aanholt zaten çok uzun süredir temasta olunulan bir futbolcuydu. Alex Moreno, Alioski, Kurzuwa gibi isimlerle de Galatasaray sol bek transferinde alternatif oluşturmuştu. Bu isimler arasında Alioski’nin de bonservisi elindeydi fakat Fatih Terim, ikisi arasında Aanholt’u daha önde tutuyordu. Kurzawa ve Alex Moreno’da kulüplerin de işin içinde olması sebebiyle son tahlilde Aanholt ile hızlıca son pazarlıklar yapıldı. 1.9 milyon Euro senelik maaşla anlaşma sağlandı.

Boey’i scoutlar önerdi

Galatasaray’da sağ bekte öncelik olarak transferi istenen isim Larsen’di fakat, bonservis bedeli problem oluşturdu. Scout ekibinin çok güvendiği Sacha Boey’i ucuza alıp Larsen’e kullanacak paranın da kasada kalması ve 3 yıllık plana bu hareketin daha uygun olacağı düşünülerek söz konusu operasyon yapıldı. Sacha Boey 400 bin Euro gibi uygun bir maaşla kadroya katılırken, scout ekibi uzun süredir 20 yaşındaki oyuncuyu takip ediyordu.

Hagi’de Cicaldau ağır bastı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın özellikle Rumen futboluna özel bir ilgisi bulunuyor. Elmas’ın ekibinin uzun süre önce oluşturduğu oyuncu havuzunda yer alan Cicaldau, Galatasaray scout ekibinin de Stanciu ile birlikte radarındaydı. Galatasaray efsanesi Hagi’den de geçerli referans alan Cicaldau transfer edildi. Hagi, Slavia Prag’da oyuncusu Stanciu için ise aynı referansı göstermemiş, Galatasaray’a yeterli gelmeyeceğini teknik heyete bildirmişti. Bu arada son gelen bilgilere göre Cicaldau’nun bonservisi toplam 6.3 milyon Euro’dan 5 yıl vadeli ödenecek.

Senin için hazırladığımız haberler