Ertuğrul Sağlam, Samsunspor ile mahkemelik oldu! Başkan Yüksel Yıldırım açıkladı...

Akın Ungan
11.01.2022 - 21:51 | Son Güncellenme: 12.01.2022 - 18:31

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Samsunspor'u mahkemeye verdi. Başkan Yüksel Yıldırım, konuyla ilgili açıklama yaptı. Tazminat davasında kaç para istendi?

Ertuğrul Sağlam, Samsunspor ile mahkemelik oldu! Başkan Yüksel Yıldırım açıkladı...

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sezon, Playofflar'ın yarı final müsabakasında, Altınordu'ya mağlup olduktan sonra Yılport Samsunspor ile yollarını ayıran Ertuğrul Sağlam, kulübü mahkemeye verdi. Tecrübeli çalıştırıcı, 5 yıllık sözleşmeden kalan 3.5 yıllık alacakları için davacı oldu.

Para almayacağını söylemişti

Samsunspor'da, Altınordu'ya elendikten sonra açıklama yapan Ertuğrul Sağlam, hak etmediği hiçbir parayı, kulüpten talep etmeyeceğine dair konuşmuştu.

Sağlam, yaptığı açıklamada "Bugüne kadar çalıştığım hiçbir takımdan hak etmediğim hiçbir günün parasını almadım. Bunları konuşacağımız insanlar belli. Kimsenin aklı kalmasın. Gereğini yaparız." ifadelerini kullandı.

Ne kadar talep ediyor?

Yılport Samsunspor ile 4,5 yıllık sözleşme imzalayan Ertuğrul Sağlam, görevden ayrılması üzerine sözleşmesinden kalan 3,5 yıllık alacağını, kulüpten istiyor. Teknik adamın 3,5 yıllık alacağı, 22 Milyon TL yapıyor. Açılan dava sonrası kulüp avukatlarının, Sağlam ile uzlaşma yolarını aradığı, kaydedildi.

Samsunspor başkanı, Sağlam hakkında konuştu

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, eski teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam hakkında konuştu.

Yüksel Yıldırım, Ertuğrul Sağlam ve kendisinden sonra gelen Mehmet Altıparmak hakkında, "Ertuğrul Sağlam ve Mehmet Altıparmak beni hayal kırıklığına uğrattı, beni üzdüler." dedi.

İlgini Çekebilir
Yüksel Yıldırım'dan flaş sözler! "Sakın kimse, Türkiye'de şike olmadığını söylemesin!"
Habere Git

Tribüne el hareketi çekti

Mayıs ayında Samsunspor'un başındayken, Playoff Yarı Final maçında Altınordu ile 2-2 berabere kalarak, Süper Lig hayalleri suya düşen Ertuğrul Sağlam, karşılaşmanın sonunda soyunma odasına giderken, taraftarın tepkisine dayanamayarak, el hareketi çekti.

Altınordu'ya kaybederek, Süper Lig'e çıkamayan Samsunsporlu futbolcular, büyük üzüntü yaşayarak, çimlerin üzerine yığıldı. Bunun üzerine teknik direktör Ertuğrul Sağlam, öğrencilerini teselli etme amacıyla, yanlarına giderek, ayağa kaldırdı. Teknik adam soyunma odasına dönerken, kendisini istifaya çağıran Samsunspor taraftarına, el hareketi yaparak, tepki gösterdi. Sağlam'ın bu hareketi, taraftarı kızdırdı. Ertuğrul Sağlam ise maç sonu yaptığı açıklamada, "gereğini yaparız" dedi.

Teknik direktörlüğe Samsunspor'da başladı

Bursaspor ile Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Ertuğrul Sağlam, teknik direktörlük kariyerine, "yuvam" dediği Samsunspor'da adım attı.

2002/03 sezonunda Samsunspor'da yardımcı antrenörlük yapan Eruğrul Sağlam, 2004/05 sezonunda takımın başına geçti.

2005/06 sezonunda Kayserispor'a giderek, yuvadan uçan Sağlam, Beşiktaş, Bursaspor, Eskişehirspor, Yeni Malatyaspor ve Tractor Sazi gibi takımları çalıştırdı. 2019/20 sezonunda ise başladığı takıma geri döndü.

Bu sezon ne yaptı?

Ertuğrul Sağlam, Samsunspor'un başında 31 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde ederken, 1.77 puan ortalamasını tutturdu.

Samsunspor'un ligdeki durumu

Samsunspor, TFF 1. Lig'de bu sezon oynadığı 18 karşılaşma sonunda, 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 26 kez havalandırırken, 23 kez de topu kendi kalesinde gördü. Kırmızı-Beyazlı ekip, topladığı 27 puan ile ligin 8. sırasında yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler