Hakan Aksoy'dan Fikret Orman patlaması: "Kabul etmiyoruz!"

21.12.2018 - 15:37 | Son Güncellenme: 21.12.2018 - 18:37

Hakan Aksoy'dan Fikret Orman patlaması: "Kabul etmiyoruz!"

Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticilerinden Hakan Aksoy, siyah-beyazlıların gündemine dair flaş açıklamalar yaptı. Mali problemlerin Beşiktaş’ı çok ciddi etkilediğini söyleyen Aksoy, otopark skandalı hakkında da flaş sözler sarf etti.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hakan Aksoy’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inanıyorum"

Şenol Güneş ve takıma inanıyorum. Ancak; maddi olaylar Beşiktaş’a ciddi yansımış durumda. Trabzonspor maçında verilen mücadele Beşiktaşlıları keyiflendirdi. O mücadele devam ederse, Beşiktaş başarılı olur. Kasımpaşa maçı da çok önemli bir viraj. Trabzonspor maçındaki gibi oynarsa Beşiktaş kazanır. Beşiktaş’ın şampiyon olacağına inanıyorum.

"Bu paralar nereye gidiyor, borç neden sürekli yükseliyor?"

Bu kadar gelire rağmen ne oluyor? Bu borç sürekli yükseliyor. Bu yönetim, Beşiktaş Kulüp tarihinin en büyük gelirini elde etti. Bu borç nasıl yükseliyor? Biz ne yapıyoruz? Bu paralar nereye gidiyor? Kendi atasözümü var; ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı öğrenmemiz lazım. Bunları göremiyoruz. Avrupa’dan gelen Pepe gibi bir oyuncu da bu şekilde gidiyor. Mali kriz Beşiktaş’ı etkiledi.

"Şenol Güneş'i tebrik ediyorum"

Bütçemiz kime yetiyorsa Beşiktaş şu anda onunla oynamak zorunda. Eğer olmuyorsa gençlerle oynayacaksın. Şenol Güneş de genç oyuncuları oynatıyor. Kendisini tebrik ediyorum. Beşiktaş geleneğinde önce forma vardır.

"Yönetime gelen almaya mı, vermeye mi gelir?"

Beşiktaş’taki otopark skandalı haberini okudum. 2500 araçlık bir garaj, her şeyi var. Bir anda aylık 30 bin lira, 17 gün önceden kurulmuş bir şirket, yüzde 70 kendisine, yüzde 30’u kulübe, ihalesiz… Bu durum bana komik geliyor. Nasıl oluyor da böyle bir anlaşma yapılıyor? Ağrıma giden en büyük olay; yönetime gelen insan vermeye mi gelir, almaya mı gelir?

"Mertçe çıkıp haberim yok desinler"

Ben de yönetim kurullarında bulundum. 3-4 kişinin aldığı kararlarla işler yürüyor. Beşiktaş’ta da öyle. Keşke var olan yöneticiler de konuşsa ve mertçe, ”Benim bu olaylardan haberim yok. Ben bunu kabul etmiyorum” desin. Beşiktaş’ın bu olayları gözden geçirmesi lazım. İnsanoğlu hata yapabilir, kendi çıkarları uğruna hareket edebilir. Bunları durduracak bir ortam lazım.

"Sadece başkanı dinlemeye gelenler gerçek Beşiktaşlı değil"

Bir Divan Toplantısı yapılıyor. Üyeler günlerce hazırlık yapıyor. Ama bir bakıyorsunuz, ”10 kişiden fazla kişi konuşmasın” deniyor. Ya da başkan, ”Derdi olan gelsin benimle konuşsun” diyor. Toplantı akışı bile rahatlıkla değişebiliyor. Oraya sadece başkanı dinlemek için gelenlerin gerçek Beşiktaşlı olduğuna inanmıyorum.

"Ben de Fikret Orman'a hodri meydan diyorum"

Bir sonraki toplantılarda aynı tabloyla karşılaşırsak, kesinlikle karşı geleceğiz. Fikret Orman’ın hodri meydan dediği gibi ben de hodri meydan diyorum. Projelere hazırlanıyoruz ama konuşturmuyorlar. Bu kadar borç dahilinde insan, ”Biz bu borcu böyle indireceğiz” mi der, yoksa kalkıp, “Hodri meydan” mı der?

"Beşiktaş kimsenin çiftliği değil"

Fikret Orman’a saygısızlık, seviyesizlik yapmadık. Konu Beşiktaş ise gelip tartışalım, katkı verelim. Beşiktaş Kulübü, kimsenin çiftliği değil. Bu otopark olayını da kabul etmiyoruz. Böyle yürüyen sistemi kabul etmiyoruz, bu sistemi yıkacak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler