(ÖZET) Inter - Sampdoria maç sonucu: 3-0

Orhan Gülek
22.05.2022 - 20:44 | Son Güncellenme: 22.05.2022 - 21:20

İtalya Serie A'nın 38. ve son haftasında ikinci sırada yer alan Inter, sahasında Sampdoria'yı 3-0 mağlup etmesine rağmen şampiyonluğu iki puan farkla Milan'a kaptırdı. İşte maç özeti ve detayları

(ÖZET) Inter - Sampdoria maç sonucu: 3-0

AJANSSPOR - HABER

İtalya Serie A'da 2021-22 sezonu bugün oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi ve şampiyon belli oldu. İtalya futbolunun en büyük iki takımı Inter ve Milan, ligin son haftasına şampiyonluk için çıktı. Sassuolo deplasmanında 3-0 galip gelen Milan, Serie A'da tam 11 sezon sonra şampiyonluğunu ilan etti. Inter ise Sampdoria'yı ağırladığı maçı 3-0 kazanmasına rağmen Milan'ın 2 puan gerisinde sezonu 2. sırada bitirdi.

Inter, 84 puanla ligi ikinci tamamladı

Geçtiğimiz sezon tam 10 yıl sonra İtalya'da şampiyonluk sevinci yaşayan Inter, bu sezon da sezonun son haftasına kadar zirveyi kovaladı. Ligin son haftasına Milan 83, Inter ise 81 puanla girdi. Lider Milan, Sassuolo deplasmanını 3-0 kazanırken, ikinci Inter ise Sampdoria'yı 3-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla puanını 86 yapan Milan, İtalya'da sezonu şampiyon tamamladı. Inter ise 84 puanla ligi ikinci tamamladı.

Hakan Çalhanoğlu, şampiyonluğu yine kaçırdı

Geçtiğimiz sezon Milan forması giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, Inter'e karşı şampiyonluk mücadelesi vermişti. Ancak Inter, sezonun son haftalarında vitesi arttırarak haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan etti. Bu sezon başı yaz transfer döneminde ise Milan'dan ayrılarak Inter'e imza atan Çalhanoğlu, bu kez Inter formasıyla Milan'a karşı şampiyonluk yarışı verdi. Ancak yıldız oyuncu, eski takımı Milan'ın şampiyon olmasıyla birlikte İtalya'da bir kez daha lig şampiyonluğu yaşayamadı.

Hakan Çalhanoğlu, bu sezon Serie A'da ne yaptı?

Bu sezon Inter formasıyla 45 resmi maçta görev yapan Hakan Çalhanoğlu, 8 gol ve 12 asistlik katkı yaptı. Milli oyuncumuz, Inter'de İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler