Hakan Çalhanoğlu: ''Portekiz maçında çok üstümüze gelindi''

Ali Bozkurt
27.06.2024 - 00:59 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 01:11

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Milli takımımızda Hakan Çalhanoğlu, maçtan sonra konuştu. Detaylar...

Hakan Çalhanoğlu: ''Portekiz maçında çok üstümüze gelindi''

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Maçtan sonra Hakan Çalhanoğlu, açıklamalar yaptı. Detaylar...

'''Portekiz maçında çok üstümüze gelindi''

Tur ve Portekiz maçı hakkında konuşan Çalhanoğlu, "Mutluyuz. Grubu geçtik, hedefimiz de buydu. Portekiz maçında çok üstümüze gelindi. Hiçbir şeyi dışarı yansıtmadan sessiz kalmaya çalıştık, işimize odaklandık. 10 kişi kalmalarına rağmen bizi zor durumda bıraktılar. Daha iyi çalışmamız gerekiyor. Çok zor durumda kaldık. Uzun toplarla, taçlarla bizi zorladılar. Allah'a şükür grubu geçtik, mutluyuz" dedi.

''Ben buna izin vermem, kardeşlerim de izin vermez''

Gelen eleştiriler hakkında konuşan Çalhanoğlu, "Biz içeride çok konuşuyoruz. Dışarıdan gelen eleştiriler tabii olacak. Ama bazen ağır olunca konuşmamız gerekiyor. Ağır eleştirilerde gençlerimiz çok üzülüyor. İdmanlarda herkesin neşesi yerinde. Bu maçı kazanacağımızı biliyorduk. Herkesin morali çok yüksekti. Sahada tabii ki zor. Ama bazı şeyleri daha iyi yapmamız gerekiyor. Daha çok sorumluluk almamız gerekiyor. sadece benim değil herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Arkadan daha iyi oyun kurabilirdik. Zaman zaman top kayıplarımız oldu. Bunların analizini yapacağız. Maçtan sonra herkes hocayı öne yönlendirdi. Dışarıdan gelen şeyler içeride yoktur. Giremez. Ben buna izin vermem, kardeşlerim de izin vermez" dedi.

''İsmail Yüksek beni de rahatıyor. Onun ne kadar iyi, ısırgan olduğunu biliyoruz''

İsmail Yüksek hakkında da konuşan Çalhanoğlu, "İsmail Yüksek beni de rahatıyor. Onun ne kadar iyi, ısırgan olduğunu biliyoruz. Top bizde değilken 3'lü oynadık. Salih, ben, İsmail. Top bizdeyken 4-2-3-1'e geçtik. Hocamız daha çok orta sahayı tutmak istedi. Arda'yı serbest bıraktık. Barış sol bekleri ile bire bire gitti. Hocanın taktiksel anlayışına saygı duyuyoruz. İsmail'in gelmesi tabii ki beni rahatlattı" ifadelerini kullandı.

''Kabul ederim ama aşırı eleştiriyi kabul etmem''

Açıklamasını sürdüren Çalhanoğlu, ''Eğer eleştiri geliyorsa bana gelsin, hiç sorun değil. Yeter ki genç arkadaşlarımıza gelmesin, onlar rahat olsun. Kaptan olunca normal bu işler. Kabul ederim ama aşırı eleştiriyi kabul etmem. Ben istersem söyleyebilirim ama söylemiyorum. Zamanı geldiğinde söylerim.  Ayak içiyle vurmamaya karar verdim. Topun altına girerek daha sert vurabilirim dedim. Zor bir vuruş. Ya iyi vuruş.'' dedi. 

"Bu stada gelince herkes frikik golümü hatırladı. Yarın benim golüm var diyerek hislerimi paylaştım. Golü bir kenara bırakalım, önemli olan grubu geçtik. Avusturya önemli bir takım. Bizim hala aklımızda 6-1 var. O maç burada duruyor. Takıma destek çıkalım. Her zaman olumlu düşünelim. Dışarıdan gelen yorumları dinlemeyelim. Takım motive. Tüm taraftarlarımıza teşekkür ederim. Onları mutlu etmek bizim sorumluluğumuz. Aynı yolda yürürsek daha başarılı oluruz"

Senin için hazırladığımız haberler