Hakan Çalhanoğlu’ndan Inter’de mükemmel start!

21.08.2021 - 20:18 | Son Güncellenme: 21.08.2021 - 22:08

Milan’dan Inter’e transfer olan Serie A’daki temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu yeni takımıyla çıktığı ilk lig maçında 1 gol, 1 asiste imza attı. İşte detaylar...

Hakan Çalhanoğlu’ndan Inter’de mükemmel start!

AJANSSPOR-HABER

Milan’dan Inter’e transfer olan Serie A’daki temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu yeni takımıyla çıktığı ilk lig maçında 1 gol, 1 asiste imza attı. 

14 dakikalık Çalhanoğlu fırtınası 3 puana yetti

Hakan önce Inter’i 4. dakikada 1-0 öne geçiren Milan Skriniar’ın golünde asisti yaptı. 10 dakika sonra tekrar sahne alan Çalhanoğlu, Edin Dzeko’nun pasında uzaktan harika bir gole imza attı. Henüz ilk 14 dakika içinde maça damga vuran Hakan Çalhanoğlu, iki gole de doğrudan katkıda bulunmuş oldu.  

Zlatan Ibrahimovic'in başarısını tekrarladı   

Hakan Çalhanoğlu, Eylül 2006'da Fiorentina karşısında Inter formasıyla çıktığı ilk maçta gol atıp hem de asist yapan Zlatan İbrahimoviç'ten bu yana, hem gol atan hem de asist yapan ilk oyuncu oldu.

Inter'de Milan'da bıraktığı yerden başladı

Türk futbolcu bu formuyla Milan’da yakaladığı başarıyı ezeli rakibi Inter’de de sürdüreceğinin sinyalini ilk maçtan verdi. Öte yandan golcüsü Romelu Lukaku’yu Chelsea’ye kaptıran son şampiyon Inter’de Roma’dan alınan Edin Dzeko maça ilk 11’de başladı. Dzeko ile Hakan’ın ilerideki uyumu ise dikkat çekti. 

77 dakika sahada kaldı

Hakan Çalhanoğlu 77. dakikada alkışlar arasında yerini Satriano Costa'ya bıraktı. Milli oyuncu  geçtiğimiz sezonu 43 maçta 9 gol, 11 asistle kapatmıştı. Milan ile sözleşme yenilemeyen 27 yaşındaki futbolcu EURO 2020’nin ardından Serie A şampiyonu Inter’e imza atmıştı.

Edin Dzeko da golle buluştu

Öte yandan Inter, Serie A'nın ilk haftasında Genoa'yı 4-0 mağlup etti. Mavi-lacivertlilerin diğer gollerini ise Arturo Vidal ile Edin Dzeko kaydetti. İtalyan temsilcisi Conte'nin ardından yeni teknik direktörü Simone Inzaghi yönetimimde de sezona iyi bir başlangıç yapmış oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler