Hakan Çalhanoğlu ezeli rakibe gitti!

İsa Kethüda
20.06.2021 - 23:47 | Son Güncellenme: 22.06.2021 - 18:53

Transfer haberleri... İtalya Ligi takımlarından Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'yla anlaşma sağladı. İşte detaylar...

Hakan Çalhanoğlu ezeli rakibe gitti!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden AC Milan forması giyen ve sözleşmesi sona eren milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun transferde bilinmezliği sona eriyor.

Ezeli rakibe imza atacak

Sky Sport'ta yer alan habere göre; İtalya Ligi'nde son şampiyon Inter'in, ezeli rakibi Milan'la sözleşmesi sona eren ve serbest statüde yer alan Hakan Çalhanoğlu'yla anlaşma sağladı.

Birçok takım peşindeydi

Transfer döneminin başından beri bilindiği üzere Katar'dan Al Duhail, İngiltere'den Arsenal-Manchester United ve İtalya'dan Juventus, 27 yaşındaki orta saha oyuncusuyla ilgilenen kulüpler arasında yer alıyordu. Milli futbolcu, sağlık kontrollerinin ardından Inter ile 2024 yılına kadar sürecek olan bir sözleşmeye imza atacak.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Milan'la 43 maça çıkan milli futbolcu 9 gol ve 12 asist kaydetti. 

Eriksen'in yerine Hakan Çalhanoğlu geldi

Serie A ekibi Inter, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle Cristian Eriksen'in yerine Hakan Çalhanoğlu'nu kadrosuna kattığı ifade ediliyor.  Eriksen, Danimarka'nın EURO 2020'de Finlandiya ile yaptığı maç sırasında kalp krizi geçirmiş ve acil müdahale sonucu hayata döndürülmüştü. Belli bir süre hastanede tedavi altına alınan Eriksen’in kalbine, ritim düzenleyici  bir kalp pili türü olan ICD yerleştirilmesine karar verilmişti


 


 

Milan'dan flaş Hakan Çalhanoğlu açıklaması

Hakan Çalhanoglu ve Gianluigi Donnarumma'nın seçimleri hakkında konuşan Milan Başkanı Paolo Scaroni, "Oyuncuların maaşlarına bir sınırlama getirdik. Bu sınırlamanın ötesinde herkes istediği tercihini yapmakta özgürdür. Donnarumma'ya elimizdeki en iyi teklifi yaptık ama yeterli olmadı. 

Herkesin kendi tercihi

Aynı şey Inter'le anlaşan Hakan Çalhanoğlu için de geçerli. Bir teklif yaptık, o daha fazla para teklif eden kulüp buldu ve tercihini bu yönde kullandı. O bir profesyonel. Harika bir sezon geçirdi ve her zaman elinden gelenin en iyisini yaptı. Herkes inandığı seçimleri yapmakta özgürdür. Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok" ifadelerini kullandı. 

Hakan, Inter'i resmen açıkladı

Inter'le anlaşmasının ardından TRT Spor'a konuşan Çalhanoğlu, "Inter ile anlaştım. Milano’ya gidiyorum. Salı günü sözleşme imzalayacağım" şeklinde konuştu. 


Sözleşme kaç yıllık?

Milli futbolcu İtalyan ekibiyle 3+1 yıllık sözleşme imzalayacak.

Ne kadar kazanacak? 

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Hakan Çalhanoğlu yıllık 5 milyon Euro kazanacak. Ayrıca her sezon da 1 milyon Euro bonus alacak. 

Milan'a veda etti

Hakan Çalhanoğlu, Instagram hesabından yaptığı "Her şey için teşekkürler Milan" paylaşımı ile Milan'a veda etti. 

Senin için hazırladığımız haberler