Hakan Çevik en büyük destekçisi eşi

23.11.2015 - 11:24 | Son Güncellenme: 23.11.2015 - 11:24

Türkiye'yi atıcılıkta 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda temsil edecek Hakan Çevik, en büyük desteği, oyunlara katılma hakkını elde edemese de çalışmalarında sürekli yanında olan sporcu eşi Suzan Çevik'ten alıyor

Hakan ve eşi Suzan Çevik, ABD'nin Houston kentinde düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Atıcılık Dünya Kupası müsabakalarında, R5 tüfek kategorisinde Rio Olimpiyatları için yarıştı. 39 yaşındaki Hakan Çevik, müsabakada aldığı 632 puanla 4. olarak oyunlara katılma hakkı elde ederken, eşi Suzan ise oyunlara katılım hakkı kazanamadı.

Bugüne kadar tüm müsabakalara eşi ile hazırlanan Hakan'ın tek hedefi, Paralimpik Oyunları'nda ay-yıldızlı formayla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek.

Hakan Çevik, yaptığı açıklamada, 7 yıldır yaptığı sporda birçok şampiyonaya katıldığını söyledi.

Zorlu bir hazırlık sürecinden geçtiğini belirten Hakan Çevik, "Yaz kış demeden eşimle, gençlik merkezindeki poligonda antrenman yaptık. Haftanın 3, bazen 5 günü, 8 saat çalışarak hazırlandık. Milli takım kamplarımız oldu. Sonuç olarak emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanıyorum. İnşallah elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

"İnşallah bir madalya ile dönerim"
Tüm yarışmalara eşi ile hazırlandıklarını anlatan Hakan Çevik, şunları kaydetti:
"Eşimin sayesinde bu spora başladım. Evliliğimizin temeli de bu spor oldu. İkimiz de milli sporcuyuz. Eğer bu seviyeye gelmişsem, onun sayesinde, onun yardımlarıyla olmuştur. 'Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' derler ya, bu da öyle bir durum. ABD'deki müsabakalarda kendisi kota alamadığı için Rio’da yarışamayacak. İnşallah sonraki yarışmalarda tekrar birlikte olacağız. Nasıl ki hayatta birlikteysek, bu sporda da hep birlikte olacağız. Eşimle beraber daha nice şampiyonalar, olimpiyatlar görmeyi hedefliyoruz."

Milli sporcu,  olimpiyatlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını dile getirerek, "Olimpiyatlarda ülkem adına elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah bir madalya ile dönerim. Aldığım dereceyle herkesi gururlandırmak istiyorum" dedi.

"Sonuna kadar destekçisiyim"
Suzan Çevik ise eşinin olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edeceği için büyük onur duyduğunu vurguladı. Müsabakalara çok iyi şekilde hazırlandıklarını aktaran Suzan Çevik, "Birlikte yoğun antrenmanlar yaptık, güzel sonuçlar elde ettik. Gönül isterdi ki ben de olimpiyatlara katılarak, ülkemi en iyi şekilde eşimle temsil edeyim. Bize gurur yaşatması için eşime, elimden gelen desteği vereceğim. Ülkemiz adına elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum. Onun sonuna kadar destekçisiyim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler