Hakan Günal: 'Umarım bunun devamı gelecek'

04.02.2018 - 22:07 | Son Güncellenme: 04.02.2018 - 22:07

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası C Grubu'ndaki beşinci maçında Danimarka temsilcisi Viborg'u 28-15 mağlup eden Kastamonu Belediyespor Kadın Takımı'nın antrenörü Hakan Günal, "Bu takımın antrenörü olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Kimsenin hayal bile edemeyeceği şeyler artık hedef olmaya başladı." dedi.

Günal, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, önemli bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Norveç deplasmanında geçen hafta oynadıkları Byasen Handball Elite maçında hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Günal, şunları söyledi:

"Orada çeyrek final direğe takılmıştı ama burada takılacak hiçbir şey yoktu. Çünkü muhteşem bir seyirci desteğimiz var. Sporcularımız performanslarını çok güzel sergiledi. En gencimizden en tecrübelimize kadar herkesin maça konsantre olması ve çalışmalarımızın sahaya yansıtılması bu sonucu getirdi. Bu sonuçtan dolayı çok gururluyuz. En azından yaptığımız işlerin boşa gitmediğini görüyoruz ve insanlara gösteriyoruz. Şimdiye kadar kimsenin hayal bile edemeyeceği takımlarla maç yapıp iyi sonuçlar aldık. Ben inanıyorum ki Türkiye'de hentbol hayalleri biraz daha yüksek olacak."

Günal, kadın hentbolunda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, "Umarım bunun devamı gelecek. Kadın hentbolundaki önemli gelişmelerin öncülüğünü Kastamonu yaptı. Bu takımın antrenörü olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Kimsenin hayal bile edemeyeceği şeyler artık hedef olmaya başladı. Önemli olan buydu. Yolumuza sonuna kadar devam edeceğiz." diye konuştu.

Takım kaptanı Serpil İskenderoğlu ise önemli bir maçı geride bıraktıkların kaydederek, "Gruptan çıkmak adına kilit maçımızdı. Bütün hafta bu maça çalıştık. Çok güzel sonuçla bugün buradan ayrılıyoruz. Takım oyununu tekrar herkese gösterdik. Çok güzel bir maçtı. Gruptan çıktıktan sonraki maçlarımızın da böyle devam etmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kastamonu Belediyespor, 9 Şubat Cuma günü deplasmanda gruplardaki son maçında Polonya temsilcisi Vistal ile karşılaşacak.

Gruplardan çıkmayı garantileyen Kastamonu ekibi, yeni sistemde bunu başaran ilk Türk takımı oldu.

Senin için hazırladığımız haberler