Hakem camiası bunu konuşuyor! Önce başkan, şimdi gözlemci!

13.08.2019 - 18:46 | Son Güncellenme: 13.08.2019 - 15:58

Hakem camiası bunu konuşuyor! Önce başkan, şimdi gözlemci!

Türkiye Futbol Federasyonu’nda Nihat Özdemir’in başkanlık görevine gelmesiyle birlikte Merkez Hakem Kurulu Başkanı’nın kim olacağı merak konusu olmuş, ardından ise beklenildiği gibi Zekeriya Alp söz konusu koltuğa oturmuştu.

Sabri Çelik, Özdemir yönetimine gönül koydu

Geçen sezon Yusuf Namoğlu’dan sonra MHK’nin başına geçen Sabri Çelik’in dönemi kısa sürmüş ve Çelik yönetimi kendilerine şans tanımayan Özdemir yönetimine gönül koymuştu.

Sabri Çelik, gözlemciliğe aktif şekilde devam ediyor

AJANSSPOR, Sabri Çelik ile ilgili gözden kaçan bir detayı mercek altına aldı. MHK’de başkanlık görevi sona eren Sabri Çelik, şu sıralarda UEFA Gözlemcisi olarak hizmet etmeye devam ediyor.

Aynı ay içinde Sabri Çelik'e üst üste görevlendirmeler

4 Temmuz 2019 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu, Zekeriya Alp döneminin başladığını ilan ederken, Sabri Çelik’in ise Andorra’nın Egordany ile San Marino’nun La Fiorita takımları arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçında hakem gözlemcisi olarak görev yapacağını resmi siteden duyurdu.

CSKA - Titograd maçında da görev aldı

Sabri Çelik, sadece 5 gün sonrasında (9 Temmuz 2019 Salı günü) ise Bulgaristan'ın CSKA Sofia ile Karadağ'ın Titograd takımları arasındaki UEFA Avrupa Ligi 1. Eleme Turu maçında hakem gözlemcisi olarak görev yaptı.

31 Temmuz'da bir başka görev...

UEFA gözlemcisi Çelik, 31 Temmuz 2019 Çarşamba günü ise Azerbaycan'ın Qarabağ ile İrlanda'nın Dundalk takımları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu maçında hakem gözlemcisi olarak yerini aldı.

Ulilenberg, hakemlerin maç almalarını sağlıyor

MHK Danışmanı olarak görev yapan ve UEFA’da Gözlemciler Komitesi’nde etkin bir rol oynayan Jaap Uilenberg’in, Türk gözlemcilerin Avrupa’da yer alması için üst düzey gayret gösterdiği iddia ediliyor.

Uilenberg'in maaşı tartışma konusu oldu

Bu arada Uilenberg’in MHK Danışmanı olarak görev yapmasının karşılığında aylık 80 bin TL (Yaklaşık 12 bin 800 Euro) ücret aldığı da kulislerde konuşuluyor.

Uilenberg'in VAR açıklaması, Türk hakemliğine hakaret olarak algılandı

Jaap Uilenberg’in VAR ile ilgili TFF’nin TamSaha Dergisine yaptığı açıklamada, "Burada bulunmamın asıl nedenlerinden birisi VAR protokolünün uygulanma şeklini yeniden UEFA çizgisine çekmek” demiş ve bazı hakemlerin bu açıklamayı Türk hakemliğine hakaret olarak yorumladığı gündeme gelmişti. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler