Hakem, Mert Çetin'i neden atmadı? Çarpıcı gerçek...

24.02.2020 - 14:21 | Son Güncellenme: 24.02.2020 - 11:34

Hakem, Mert Çetin'i neden atmadı? Çarpıcı gerçek...

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve 3-1 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada dikkat çeken bir olay yaşandı. Mücadelede 90+8.dakikada Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Sofiane Feghouli’yi kenara almak istedi. Bu esnada gerginlik arttı ve olaylar yaşandı. Galatasaray’ın İdari Menajer Yardımcısı Mert Çetin, ihlal sebebiyle kart görmeli miydi? Hakem neden bu esnada inisiyatif alamadı? Halil Umut Meler bundan sonraki süreçte maç alabilecek mi? Ajansspor, bu konuyu mercek altına aldı.

Feghouli oyundan çıkmak üzereyken tepkiler arttı

Kadıköy’de Galatasaray forması giyen Feghouli, oyundan çıkmak isterken Fenerbahçe taraftarları oyuncuya büyük tepki gösterdi. Tribünden futbolcuya bazı maddeler de atıldığı görüldü.

Futbolcu, kenara en yakın olduğu yerden çıkabiliyor

Kurallar gereği; oyundan alınmak istenen bir futbolcu saha kenarına en yakın çizgiden çıkabiliyor. Fakat; bu noktada dikkat çeken bir detay yer alıyor. O da hakemin inisiyatif alıp almayacağı.

Hakem, oyuncu oyundan çıkarken inisiyatif alabilir

Hakem; mücadelenin tansiyonuna göre inisiyatif alıp herhangi bir olay yaşanmaması adına oyuncuyu saha içinden kenara gelmesi konusunda yönlendirebiliyor.

Mert Çetin, Feghouli’ye eşlik etmek istedi ve tepki gördü

Feghouli, saha kenarına en yakın yerden çıkmak istedi. Bu esnada Galatasaray A Takım İdari Menajer Yardımcısı Musa Mert Çetin, Feghouli’yi korumaya çalıştı. Çetin’in ihlali ve bu tavrı da tepki gördü.

Halil Umut Meler inisiyatif almadı

Galatasaray 3-1 önde olduğu ve tansiyonun arttığı 90+8.dakikada karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’in, Feghouli’yi oyundan çıkması gereken yer konusunda uyarmadığı ve böylelikle hata yaptığı yorumları yapılıyor. Pekiyi, bu konuda hakemin tavrı ne olmalıydı? Serdar Tatlı yorumladı…

Serdar Tatlı yaşananları değerlendirdi

Eski hakem Serdar Tatlı, yaşanan bu olayı ve hakem Halil Umut Meler’in bundan sonraki süreçte maç alıp alamayacağı konusunda Ajansspor’a çok özel değerlendirmelerde bulundu.

Serdar Tatlı: ”Hakem dağıldı ve Mert Çetin’e kart göstermedi”

Serdar Tatlı, ”Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal ihlal sebebiyle kırmızı kart gördü. Mert Çetin de oyun alanına izinsiz girdi. Mert Çetin’in de normalde atılması lazımdı. Hakemden izin almadan, kafasına göre oyun alanına giremez. İyi niyetli olabilir ama bu seyirciyi de tahrik edebilir. Normalde hakem, futbolcunun çıkması gereken yer konusunda inisiyatif almalıydı. Ama hakem maçta dağıldı ve süzemedi” dedi.

“Gelecek vadeden hakemlerin ilk yarılarda kullanılması daha sağlıklı”

Halil Umut Meler gibi hakemlerin ligin ilk yarısındaki derbi maçlarda değerlendirilmesinin daha sağlıklı olacağını vurgulayan Tatlı, ”FIFA listesinde gelecek vadeden, Avrupa için hedef koyan bir hakemi ligin ilk yarılarındaki maçlara atamak gerekir. Derbi maçlarda öyle görevlendirmeler daha mantıklı olur. Ligin ikinci yarısı daha zor geçiyor. UEFA Hakem Kurulu, Avrupa’da Son 16 maçlarında nasıl atamalar yapıyor? Kadronun en deneyimli hakemleri üzerinden atamalar yapıyor” yorumunda bulundu.

“MHK, atama konusunda hata yaptı”

Tatlı, ”Hakemlerimizden Ali Palabıyık da Avrupa’da maçlar yönetti. Ama daha sonraki turlarda elit kategorilerdeki deneyimli hakemler kullanıldı. MHK, ilk yarıda oynanacak derbilerde böyle gelecek vadeden hakemleri kullanmalı. Dolayısıyla MHK atama konusunda bir hata yaptı diye düşünüyorum” eleştirisini getirdi.

Halil Umut Meler, bundan sonraki süreçte maç alacak mı?

Eski hakem Tatlı, Meler’in bundan sonraki süreçte görev alıp alamayacağı hakkında ise, ”Halil Umut Meler bundan sonra maç alır. Fakat; bu tarz maçlara henüz hazır olmadığını gördük. Böyle bir gerçeklik de var” dedi. (AJANSSPOR ÖZEL/Emrah KARALİNÇ)

Senin için hazırladığımız haberler