Hakem operasyonuyla ilgili bomba iddia! Süper Lig'den 3 kulüp ve...

09.03.2022 - 08:49 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 14:56

MHK tarafından yapılan hakem operasyonuyla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Süper Lig'de maç verilmeyecek olan 11 hakemin listesini hazırlayan Süper Lig kulüplerinin hangileri olduğu açıklandı. İşte detaylar...

Hakem operasyonuyla ilgili bomba iddia! Süper Lig'den 3 kulüp ve...

Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig ve 1. Lig Hakem ve Gözlemci Klasmanları yeniden belirlendi. Buna göre; 11 hakem sezonun geri kalanında Süper Lig ve 1. Lig'de görev alamayacak.  

İşte o hakemler: Ali Palabıyık, Cüneyt Çakır, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy.

MHK tarafından yapılan bu değişikliğin ardından hakem camiasına yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi'nden Ömer Faruk Ünal'ın bugünkü yazısında hakem operasyonuyla ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Operasyonun içinde 3 Süper Lig kulübü var iddiası

Ünal'ın yazısına göre; MHK tarafından yapılan hakem operayonuyla klasman dışı bırakılarak sezonun geri kalan bölümünde Süper Lig ve TFF 1. Lig'de maç verilmeyecek olan 11 hakemin listesini Süper Lig'den 3 kulüp, bir TFF yöneticisi ve MHK'dan bir üyenin hazırladığı ileri sürüldü. 

İşte Ömer Faruk Ünal'ın o yazısı:

"Beşiktaş, Trabzonspor, Çaykur Rizespor, TFF yöneticisi Servet Yardımcı ve MHK Üyesi Ahmet Şahinbu listeyi hazırladı!

Türk futbolu son yılların en büyük operasyonlarından birine dün şahit oldu. MHK, Süper Lig’de görev alan hakem kadrosunu 'yeniden yapılandırma' adı altında düzenledi (!) ve 13 ismi listeden çıkardı. Belli kulüplerin şikâyetlerini göz önünde bulunduran MHK, aralarında Türk hakemliğinin dünya markası hâline gelmiş Cüneyt Çakır’ın yanı sıra Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen gibi isimleri listeden çıkardı. Federasyonun açıkladığı listede isimlerin alfabetik olmayan düzensiz sıralaması bile, bu listeyi kulüplerin belirlediğini deşifre eder nitelikte. İşte perde arkasında yaşananlar...

YÖNETİCİLER HABERSİZDİ

Önceki gün çok üst düzey iki TFF yöneticisiyle konuştum, en ufak bir imada bile bulunmadılar. Haberleri yoktu... Haftalardır yazdım ve söyledim; ligin genetiğini bozdular, hakemlerin kimyasını bozdular... Ve dün de Türk hakemliğinin on yıllarca kaos yaşamasına sebep olacak operasyonu çektiler! Çok vahim bir tablo! “Üç büyükler” değil; çok farklı 3 kulüp başkanı, bir TFF yöneticisi ve MHK Üyesi bu operasyonu yapmıştır. Nokta! Kalan 15 hakemi bugün Riva’ya çağırdılar. İçlerinden hakemliğe devam etmek istemeyenler olabilecektir. Gün bugündür! Yarın hakem camiasının yüzüne bakmak istiyorlarsa; “Biz hakemlik yapmıyoruz” demelidirler.

İşin üzücü tarafı şu; TFF yönetimi bu konuda bihaber! Ve Ankara’ya ya da siyasete de şu mesaj verilmek istendi; “Türk futbolunu temizliyoruz.” Hiç alakası yok!

OPERASYON ÇEKTİRDİLER

Bu MHK’da bulunanlarda zerre kadar vicdan ve haysiyet olsa istifa ederler! Yusuf Namoğlu’na Zekeriya Alp’e, Serdar Tatlı’ya yaptıramadıklarını Ferhat Gündoğdu’ya yaptırmışlardır! Medyada benden başka söyleyen yoktu; iki aydır hakem tayinlerini MHK yapmıyor diye bağırdım durdum! Tayinleri belli birkaç kulüp yapıyor. Hakemleri paylaşmışlar. Sistemin içinde kalan 15 hakem kulüplerin paylaştığı hakemlerdir. Kulüplerin işine gelmeyen hakemlerin ipi çekilmiştir.

Sayın Nihat Özdemir; bu hakemlerle umarım helalleşme imkânı bulursunuz! Cüneyt Çakır bir dünya markamız. 2022 Dünya Kupası’na gitme ihtimali yüzde 90. Üst üste altı turnuva ile dünya tarihine geçecek. Çekilen operasyonu televizyondan öğrendi! Riva’da bir tane adam yok muydu; çağırıp bu tebligatı yüzüne söyleyebilecek? Bugün Manchester City- Sporting Lizon maçında VAR görevi yapacak olan Abdulkadir Bitigen’in yerine kendinizi koyun! Haftaya Avrupa’da görevi olan Cüneyt Çakır’ın yerine kendinizi koyun! Bu hakemlerin ailelerinin yerine kendinizi koyun! Çocuklarının yerine koyun! Ben MHK’dan da istifalar bekliyorum. Bugün MHK’da kalanlar ve hakem olarak kılı kıpırdamayanlar bu camianın geleceğinde asla yer bulamayacaklardır. Bu da kayıtlara geçsin!"

Senin için hazırladığımız haberler