Basketbol | Türkiye - Gürcistan: 83-88 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
04.09.2022 - 21:25 | Son Güncellenme: 04.09.2022 - 23:26

EuroBasket 2022'de A Milli Erkek Basketbol Takımı ile Gürcistan karşılaştı. Furkan Korkmaz ve Ergin Ataman'ın kavga nedeniyle atıldığı maçı Türkiye 88-83 kaybetti.

Basketbol | Türkiye - Gürcistan: 83-88 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2022) A Grubu 3. maçında Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı ile Gürcistan karşı karşıya geldi. Tam iki kere uzayan, 4. çeyreğinde maç saati krizi yaşanan, çıkan kavgada Furkan Korkmaz'ın diskalifiye olduğu ve son bölümde öfkelenen Ergin Ataman'ın oyundan atıldığı maçta 12 Dev Adam grup liderliği şansını değerlendiremedi. Maç, 88-83 Gürcistan galibiyeti ile tamamlandı.

Karşılaşmada 12 Dev Adam'da öne çıkan isimler Sertaç Şanlı, Alperen Şengün ve Cedi Osman oldu. Ev sahibi ekip Güristan'da ise Thaddus McFadden, Giorgi Shermadini, Rati Andronikashvili ve Duda Sanadze öne çıktı.

İlk çeyrek coştu, ikinci çeyrek durdu!

Zorlu mücadeleye iyi başlayan 12 Dev Adam, ilk çeyreği 25-19 önde kapattı. İkinci çeyrekte oldukça zorlanan Türkiye, turnuvayı kendi evinde oynayan rakibi Gürcistan'ın, taraftar desteğini de arkasına almasıyla geri dönüşüne izin verdi. İkinci çeyrekte yalnızca 9 sayı kaydeden milliler, Gürcistan karşısında soyunma odasına 36-33 geride girdi.

Düşüş devam etti

Türkiye, karşılaşmanın ikinci yarısında da düşüşe devam etti. Üçüncü çeyrekte rakip çembere gitmekte zorlanan milliler, Gürcistan'la aradaki farkı eritemedi. Maçın üçüncü çeyreğini Gürcistan 17-16 kazandı ve son bölüme 4 sayı önde girdi.

Olay çıktı! Furkan hiç bu kadar sinirlenmemişti...

Türkiye, mücadelenin son periyoduna iyi başlayan taraf oldu. Çeyreğe 4 sayı geride başlayan milliler, farkı 1 sayıya kadar eritmeyi başardı. Final bölümünün ortalarında 3 sayılık Gürcistan üstünlüğü varken, Sanadze Furkan Korkmaz'a sert bir faul yaptı. Faulün ardından hakeme itiraz eden Gürcü basketbolcu, temsilcimize dönerek bir şeyler söyledi.

Sanadze'nin söyledikleri Furkan Korkmaz'ı oldukça sinirlendirdi. Furkan'ın Sanadze'nin üzerine yürümesiyle ortalık karıştı. İtişmeler yaşanırken araya hakemler ve diğer oyuncular girdi. Furkan Korkmaz'ın güçlükle durdurulabildi. Sakin yapısı ile tanınan Furkan, hiç bu kadar öfkeli görüşmemişti. Olayın sonunda iki basketbolcu da diskalifiye edildi.

Skandal! Kritik anda süre tartışması...

Türkiye 3 sayı geride, maçın sona ermesine 4:46 saniye kala Furkan Korkmaz'a yapılan faulün ardından çıkan kavga maç saatinde karışıklığa sebep oldu. 4:48'de durdurulması gereken süre, 4:26'da durdu. Türkiye'nin itirazına rağmen hakemler izlemeye gitmedi.

İlgini Çekebilir
TÜRKİYE İTİRAZ ETTİ KURAL HATASI VAR
Habere Git

4 çeyrekte kazanan çıkmadı

Maçın son dakikası nefes kesti. Uzun zaman sonra öne geçmeyi başaran Türkiye, son 11 saniyeye 68-66 önde girdi. Moladan dönen Gürcistan, 2 saniye kala basketi bularak, eşitliği sağladı. Molayı alan Ergin Ataman, öğrencilerine Cedi ve Sertaç'ın üstüne 2 opsiyon çizdi. Kenardan topu oyuna sokan Larkin, Cedi'yi topla buluşturdu. Cedi'nin zor atışında sayı gelmedi. Tiflis Arena'da maç uzadı.

İlgini Çekebilir
Gürcistan'da Furkan'a saldırı! Ömer Onan'dan görüntü tehdidi: "Turnuvadan çekiliriz!"
Habere Git

Maç yeniden uzadı, Ataman atıldı

Uzatma periyoduna Türkiye, Sertaç Şanlı'nın üçlüğüyle başladı. Avantajı yakalayan milliler, son 1 dakikaya girildiğinde 1 sayı geriye düştü. Son saniyelerde eşitliği yakalayan Türkiye, maçı yeniden uzatmaya götürdü. İkinci uzatma bölümünde Türkiye için işler ters gitti. Başantrenör Ergin Ataman'ın sert itirazından dolayı atıldığı mücadeleyi Türkiye 88-83 kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler