Hakemler topa girdi: Irkçı hakem kart görmeliydi

09.12.2020 - 16:15 | Son Güncellenme: 09.12.2020 - 16:24

Rumen hakem Sebastian Coltescu, PSG-Başakşehir maçında Pierre Webo'ya karşı ırkçılık içeren bir kelime kullandı. Yaşanan skandal, tüm dünyada yankı buldu. Maçın orta hakemi Ovidiu Hategan da eleştirilerden nasibini aldı. Eski hakemlerimizden Bünyamin Gezer ve Binali Kartal, Paris'te yaşanan skandalı değerlendirdi. Rumen hakemin kariyeri bitti mi? UEFA'nın tavrı doğru muydu? İşte detaylar...

Hakemler topa girdi: Irkçı hakem kart görmeliydi

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Paris Saint Germain ile Başakşehir arasındaki mücadelede temsilcimizin yardımcı antrenörlüğünü yapan Pierre Webo, ırkçılığa maruz kaldı. Maçın orta hakemi Ovidiu Hategan, krizi yönetebildi mi? Eski hakemlerimizden Bünyamin Gezer ve Binali Kartal, Fransa'da yaşanan olayları hakem gözüyle değerlendirdi.

Bünyamin Gezer: "Orta hakem de suçlu, Webo'nun sözleri delil"

Bünyamin Gezer, "Burada yaşananlar ortada. Orta hakem de suçlu. Çünkü hakem bir savunma mekanizması geliştirdi. Futbolcular doğru olanı yaptı. Negro kelimesini yumuşatmanın bir anlamı yok. Webo'nun açıklaması delildir. Zaten 4. hakemin yüz ifadesinden ne kadar yanlış bir kelime kullandığını fark ettiğini anlıyoruz. 4. hakem bir daha maç alamaz" dedi.

"UEFA doğru bir karar verdi"

Eski hakem, "UEFA, bu konuda zaten bir adım attı. Hakemleri değiştirdi ve bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Hem Paris Saint Germain hem de Başakşehirli futbolcular ortaya bir duruş koydu. Onları takdir ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Binali Kartal: "Kriz yönetilemedi"

FIFA kokartlı eski yardımcı hakem Binali Kartal da PSG-Başakşehir maçındaki ırkçılık ve yaşananları değerlendirdi. Kartal, krizin yönetilemediğini ve Rumen hakeminin kariyerinin bitirildiğini ifade etti.

"Orta hakem Hategan sınıfta kaldı"

Binali Kartal, "Ortada bir realite var. Rumen hakem, ırkçı bir yaklaşımda bulundu. Maç devam edebilirdi. Nasıl mı? Orta hakem Ovidiu Hategan, maçın 4. hakemine kırmızı kart gösterebilirdi. Bu tip konularda krizi yönetmek önemli. Orta hakem hem ırkçılığa karşı ilginç bir tavır gösterdi hem de krizi yönetemedi. Sınıfta kaldı" diye konuştu.

"Romanya'daki herkes ırkçıdır demek doğru değil"

Eski hakem ırkçılığı hiçbir zaman tasvip etmediğini dile getirirken, "Bu yaşanan olay 4. hakemin affedersiniz halt etmesidir. Kalkıp da Romanya'da herkes ırkçıdır demek bana çok mantıklı ve makul gelmiyor. Burada FIFA gözlemcilerinin de kabahati var. Krizle ilgili kimsenin bilgisi yok" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler