Yüzmede Hakem Adaylarından 250 Lira Ücret Alınacak

Ajansspor
22.09.2022 - 14:26 | Son Güncellenme: 22.09.2022 - 14:36

Türkiye Yüzme Federasyonu, faal hakem belirleme seminerlerinin bundan böyle ücretli olacağını açıkladı. Artık adaylardan 250'şer lira para alınacak..

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF), faal hakemleri belirlerken adaylardan ücret alacak. TYF Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı Funda Çelik, bu konuda geniş bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklama federasyonun resmi internet sitesinde yayınlandı. Çelik, açıkalmasında "Yönetim kurulu, bu yıldan başlayarak, sezon başında yapılan Faal Hakem belirleme seminerlerinin ücretli olarak yapılmasına karar vermiştir" dedi. Söz konusu seminer 9 Ekim 2022 tarihinde Ankara'da yapılacak.

 

Hakemlerden 250 lira alınacak

Çelik, alınacak ücretler konusunda da bilgi verdi: "Faal Hakem seminerlerine katılım ücreti 2022- 2023 yılı için 250 TL olarak belirlenmiştir. Faal Hakem belirleme seminer ücretlerinin 05.10.2022 tarihi saat 23.59’a yatırılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra ödeme kabul edilmeyecek, ödeme yapmayan hakemler, seminere ve sınava alınmayacak ve 2022-2023 sezonunda görev alamayacaklardır" dedi.

 

A, B, C klasman derecesi eklendi

Çelik, federasyon tarafından önerilen değişikliklerin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti: "Yeni Türkiye Yüzme Federasyonu Hakem, Müsabaka Direktörü ve Gözlemci Talimatı yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe giren yeni Hakem, Müsabaka Direktörü ve Gözlemci Talimatında, Yüzme Hakemliğinde Klasman sistemine geçilmesi uygun görülmüş ve talimatta hakem derecelerine, Ulusal Hakem derecesinden sonra A, B, C Klasman hakem dereceleri eklenmiştir. Bu derecelerin eklenmesinde, sadece var olan Ulusal hakemlerimizin klasmanlara ayrılması ve her klasman sürecinde, hakemlerimizin ilave eğitimlerden geçirilerek hakem kalitemizin yükseltilmesine katkıda bulunması amaçlanmıştır." 

Senin için hazırladığımız haberler