Hakemlere zorunlu karantina! Zekeriya Alp sürprizi...

21.05.2020 - 09:00 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 09:03

Merkez Hakem Kurulu, Türkiye'de maçların başlangıç tarihinin açıklanmasının ardından harekete geçti. Hakemlere zorunlu karantina uygulanacak. Kamp süreci ne kadar sürecek? MHK Başkanı Zekeriya Alp neden kampta olacak? Hakem camiasında son durum...

Hakemlere zorunlu karantina! Zekeriya Alp sürprizi...

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’in başlangıç tarihini 12 Haziran olarak açıkladı. TFF’nin açıklamasının ardından gözler Merkez Hakem Kurulu’na çevrildi. MHK, hakemlerin kampa alınmasını kararlaştırdı. Hakemler kaç gün kamp yapacak? İşte yanıtı…

Hakemler maç başlamadan 14 gün önce kampa alınacak

Skorer’deki habere göre; MHK, top santraya konmadan 14 gün önce Süper Lig ve yardımcı hakem kadrosunu İstanbul’daki Futbol Federasyonu Riva tesislerinde kampa alacak.

Kamp kaç gün sürecek?

Hem karantina sürecini yönetmek, hem de hakemlerin fiziksel hazırlığını tamamlamak amaçlı kamp, Süper Lig maçları tamamlanıncaya kadar, yani asgari 45 gün sürecek.

Hakemler tek kalacaklar

TFF Sağlık Kurulu’nun raporu doğrultusunda, hakemler Riva’da tek kişilik odalarda kalacak. Bu süreçte antrenmanlar devam edecek ve sosyal mesafe kuralına uygun davranılacak.

Zekeriya Alp de kampta olacak

MHK Başkanı Zekeriya Alp ve kurul üyelerinin tamamının hazır bulunacağı kampta, fiziksel gelişimin yanı sıra görsel eğitimler de devam edecek. Ligin son 8 haftası ve kupa maçları için kampa girecek olan hakem kadrosunun moral motivasyonunu yüksek tutmak için çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Hakem atamalarında ikamet etkili olacak

MHK’nin ilk etapta maçların oynanacağı kentlere yakın yerlerde ikamet eden hakemleri görevlendirmeyi planladığı, karayolu ile gidilecek yerlere de üç gün öncesinden hazırlık yapacağı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler