Hakemlerin karnesi! En çok görev alanlar Arda Kardeşler ve Koray Gençerler

Cüneyt Muharremoğlu
15.11.2022 - 12:23 | Son Güncellenme: 15.11.2022 - 13:27

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin iki yenilgisinde de düdük çalan Arda Kardeşler ilk 14 haftada en çok görev verilen hakem oldu. VAR'da ise Koray Gençerler ve Alper Ulusoy zirvede...

Hakemlerin karnesi! En çok görev alanlar Arda Kardeşler ve Koray Gençerler

AJANSSPOR HABER

Süper Lig’in ilk 14 haftalık bölümünde Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) en çok görev verdiği hakem Arda Kardeşler oldu. Fenerbahçe'nin aldığı Konyaspor ve Giresunspor maçlarında düdük çalan ve iki karşılaşmada ilk yarı bitmeden sarı lacivertileri kırmızı kartla 10 kişi bırakan Arda Kardeşler toplam 8 maçta görev aldı. 

 

125 maç yapıldı

Süper Lig’da Dünya Kupası arasına gidilirken ertelen Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşması dışında toplam 125 maç oynandı. 

3 hakem 7 maç yönetti

14 haftada 8 kez görev alan Arda Kardeşler, en çok maç yöneten hakem oldu. Kardeşler'i Mert Güzenge, Volkan Bayarslan ve Yaşar Kemal Uğurlu 7 maçla takip etti. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe için tesadüfün böylesi! Aynı renk, aynı hakem
Habere Git

Kritik maçlara Halil Umut Meler

FIFA kokartli hakem Halil Umut Meler ilk haftalarda sakatlığı nedeniyle görev alamadı. Ancak sakatlığı geçtikten sonra Beşiktaş-Başakşehir ve Galatasaray-Beşiktaş gibi kritik maçlarda düdük çaldı. Meler, ilk 14 haftada 4 kez maç yönetti.

En az maç yönetenler Yasin Kol ve Burak Şeker

Bu sezon en az görev alan hakemler ise 3’er defa ile Burak Şeker ve Yasin Kol oldu.  Bu iki ismin klasman düşüreleceği sanılıyor. Yasin Kol, Beşiktaş'ın Alanyaspor ile 3-3 berabere kaldığı maçtan sonra siyah beyazlı yönetimden büyük tepki almıştı.

Atilla Karaoğlan’dan 37 sarı kart

Süper Lig’in 14. haftasına kadar oynanan maçlarda sarı kartına en fazla başvuran hakem Atilla Karaoğlan oldu. Karaoğlan, 6 karşılaşmada 37 sarı kart gösterdi.  7 mücadelede düdük çalan Yaşar Kemal Uğurlu 35, 5 karşılaşmada görev alan Suat Arslanboğa da futbolcuları 34 defa sarı kart ile cezalandırdı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Hakem operasyonu için geri sayım! İki isim belli oldu
Habere Git

Ali Palabıyık çok kızartıyor

Ali Palabıyık ise gösterdiği kırmızı kartlarla adeta takımların korkulu rüyası oldu. 14 haftada 5 maçta sahada yer alan Palabıyık, 5 futbolcuyu sahadan attı. Palabıyık’ın yanı sıra Bahattin Şimşek, Arda Kardeşler, Mete Kalkavan ve Ümit Öztürk 3’er kez kırmızı kartına başvurdu. Söz konusu dönemde çıkan 35 kırmızının 18’i bu beş hakemden geldi.

VAR'da zirvede iki isim var

İlk 14 haftada 15’er defa VAR koltuğuna oturan Alper Ulusoy ile Koray Gençerler de bu alanda zirvede yer aldı. Bu isimleri 14 mücadeleyle Mustafa Öğretmenoğlu takip etti. Koray Gençerler, Fenerbahçe'nin yenildiği Konyaspor ve Giresunspor karşılaşmalarında VAR koltuğunda oturuyordu. 

AVAR koltuğu Serkan Tokat'ın  

AVAR koltuğuna da en fazla 17 maçla Serkan Tokat oturdu. Tokat’ı, 16 mücadeleylle Koray Gençeler izledi. Gençerler VAR ve AVAR olmak üzere toplam 31 karşılaşmaya görevlendirilerek, bu alanda TFF’nin en çok tercih ettiği hakem oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler