Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus Operasyonu Nasıl Yapıldı?

İsa Kethüda
12.03.2022 - 13:26 | Son Güncellenme: 12.03.2022 - 16:30

Aralarında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un da hakemlere yönelik MHK operasyonunun detayları ortaya çıkıyor. Karar aslında Ekim ayında bir oteldeki gizli toplantıda alındı. İşte detaylar...

Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus Operasyonu Nasıl Yapıldı?

AJANSSPOR-HABER

Aralarında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus gibi Süper Lig'in en kıdemli ve şöhretli isimlerinin de bulunduğu hakemlere yönelik operasyonun yankıları devam ediyor. Her geçen gün Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) kararına dair yeni detaylar ortaya çıkıyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Tahir Kum, bugünkü yazısında gizli bir toplantıyı yazdı. Kum, bu kararın iddiasının aksine mevcut MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu tarafından alınmadığını öne sürdü.

7 Ekim'de Swiss otelde gizli toplantı

Kum, hakemlere dair kararın geçen Ekim ayında yapılan gizli toplantıda verildiğini savundu. Kum, "Ligin 8. haftasının ardından 7 Ekim 2021 günü Swiss Otel’de gerçekleşen gizli zirve... TFF Başkanı Nihat Özdemir ile 1.Başkan Vekili Servet Yardımcı’nın, arabalarına aldıkları MHK Başkanı Serdar Tatlı ile Riva’dan Swiss Otel’in yolunu tutması. Otelde bekleyen isimler; Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Rizespor Başkanı Tahir Kıran ve Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma. Saat 13.30’da başlayıp 3 saat süren toplantı" diyerek, detayları verdi.

Serdar Tatlı, toplantıyı terketmeye kalkıştı

Kum, toplantıda gerilimli anlar yaşandığını ve Tatlı'nın oteli terk etmeye kalkıştığını belirterek, şöyle devam etti: "Özellikle Rizespor-Galatasaray maçından dolayı isyanlarda olan Tahir Kıran’ın ağır söylemleriyle gerginleşen zirvede Serdar Tatlı’nın 'Ben bu ortamda artık durmam' diye ayağa kalkıp kapıya yönelmesi ve TFF Başkanı tarafından kolundan tutularak sakinleştirilmesi. Ardından Ahmet Ağaoğlu’nun Halis Özkahya konusundaki isyanı.... Ve orada bulunan kulüp başkanlarının 'Artık düğmeye basma vakti geldi' diyerek, gitmesini istedikleri hakemlerin isimlerinin listesini vermeleri. Ve kayda geçirilmesini istemeleri. Serdar Tatlı’nın da otele ait o not defterine başkanların taleplerini madde madde yazması."

Kara liste oluşturuldu

Listeyi 'kara liste' olarak tanımlayan Tahir Kum, kulüplerin TFF'ye aba altından sopa gösterdiğini iddia etti: "Cüneyt Çakır’ın ilk sıraya yazıldığı, sonrasında sırayla Ali Palabıyık, Abdülkadir Bitigen, Hüseyin Göçek, Yaşar Kemal Uğurlu, Fırat Aydınus, Özgür Yankaya, Halis Özkahya ve Mustafa Öğretmenoğlu isimlerinin yer aldığı kara liste o gün yazıldı. Sonrası bazı kulüplerin 'Gereği yapılmazsa' diyerek, Türkiye Futbol Federasyonu’na aba altından sopa göstermesi filan."

Tatlı toplantıya alınmadı, istifa etti

Riva'da yapılan zirveye dönemin MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın alınmadığını anlatan Kum, "Galatasaray’ın hakem isyanının birinci sırada yer aldığı Riva’daki zirveye Serdar Tatlı’nın çağrılmasına rağmen toplantıya alınmaması. Tam 4 saat bekletilmesi. Buna isyan eden Tatlı’nın 'Yeter' diyerek, ertesi günü istifasını göndermesi. 

İlgini Çekebilir
TFF'den Başakşehir'e Zorbay Küçük yanıtı: Doğru değil!
Habere Git

Ezcümle 8 Mart’ta hayata geçen listenin mimarı (fikir babası) Ferhat Gündoğdu’nun dediği gibi kendisi ve MHK’sı değildir. Bir diğer önemli konu da, ileride yapılacak olan operasyonu kimin öne çektiği konusudur. Ve bir başka merak konusu da; ilk listede olan Yaşar Kemal Uğurlu’nun nasıl liste dışı kalmasıdır" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ödeme krizi açıklaması: "Tek kuruş alacakları yoktur!"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler