Halı sahalarda son durum: "Çifte standart bizi üzüyor"

18.06.2020 - 20:43 | Son Güncellenme: 18.06.2020 - 21:12

Halı sahalar açık mı kapalı mı? Koronavirüs tedbirleri kapsamında halı sahalar kapatılmıştı. 1 Haziran normalleşme takvimiyle beraber halı sahalar tekrar açıldı ve ilk futbol maçları yapıldı. Öte yandan, halı sahalar tekrar kapandı iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Halı sahalarda son durum: "Çifte standart bizi üzüyor"

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2.5 ay kapalı kalan halı sahalar, normalleşme dönemi kapsamında 1 Haziran tarihiyle beraber açılmış, ancak daha sonra yeniden kapatılması gündemi gelmişti. 

AJANSSPOR - ÖZEL

Konuyla ilgili detaylı bilgileri spor yazarı ve aynı zamanda Çekmeköy’de halı saha sahibi olan Atakan Kurt, Ajansspor’a açıkladı. İşte o açıklamalar...

Normalleşme takvimini ile beraber halı sahalar açılmış, ancak yeniden kapatılmıştı. Konu ile ilgili olarak konuşan Kurt, ''3 ay halı sahalar kapandı. 1 Haziran’da normalleşme sonrası halı sahaların açıldığı bildirildi ancak 3 Haziran’da yeni bir genelgeyle temaslı sporları içeren tesislerin kapatılacağı belirtildi. Bu Türkiye’nin çoğu yerinde uygulanmadı, bazı bölgelerde uygulandı ve halı sahalar kapandı. Kapanılan yerler açılmaya başladı'' dedi.

'Türkiye genelinde halı sahaların yüzde altmışı açık'

Türkiye genelinde şu anda halı sahaların çoğunluğunun açık olduğu belirten Kurt, ''Bizim tesisimize de 14 Haziran’da emniyetten geldiler ve kaymakamlık emriyle halı sahamızı kapattılar. Ümraniye ve Çekmeköy’de halı sahaların yüzde sekseni kapalıyken, yüzde yirmisi açık durumda ve diğer pek çok ilçede halı sahalar açık. Türkiye genelinde de halı sahaların yüzde altmışı açık'' şeklinde konuştu.

Atakan Kurt, halı sahaların yeniden kapatılmasının kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, ''Bizim tesislerimizin orman içinde olmasına, hijyen kurallarına uymamıza, soyunma odalarını vermememize ve herkesin ateşini ölçmemize, sahaya giren ve çıkanları beşer dakika bekletmemize rağmen halı sahalarımızı kapattılar. Bununla ilgili ciddi derecede mağduruz, açmalarını bekliyoruz. Kaymakamlar ilçe ve yere göre fikir değiştirip farklı kararlar verebiliyorlar. Biz de halı sahalarımızın açılmasını bekliyoruz'' dedi.

Kurt, halı sahaların kapalı olduğu dönem için de kiraların kendilerinden talep edildiğini ve bunun büyük bir mağduriyet yarattığını belirterek sözlerini noktaladı:

''Sahalar kapalı olmasına rağmen biz kiramızı ödemeye devam ediyoruz ve kapalı olan aylar için de bizden kiralar talep ediliyor. Çifte standart olması bizi mutsuz ediyor. Bizim en büyük sıkıntımız ve serzenişimiz de bu. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ve valimizden bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Normalleşmenin aktif olarak hayatımızı kapsadığı bu sürecin içine dahil edilmemizi, uygun görülecek her türlü tedbire tam anlamıyla uymak şartıyla halı sahalarımızın tekrar açılmasını rica ediyoruz.''

Senin için hazırladığımız haberler